Ernst Cramer voert campagne in Amersfoort - EU monitor

EU monitor
Zondag 5 april 2020
kalender

Ernst Cramer voert campagne in Amersfoort

Amersfoort, de Koppelpoort
datum 27 februari 2010 14:00
plaats Amersfoort
aanwezigen E.A. (Ernst) Cramer i e.a.
organisatie ChristenUnie (CU) i

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan. Op 3 maart mag er weer gestemd worden! De ChristenUnie in Amersfoort organiseert op zaterdag 27 februari in het winkelcentrum van Vathorst een pizza party en wil u van harte uitnodigen om daarbij aanwezig te zijn. Van 12 tot 14 uur wordt gratis pizza geserveerd, gemaakt door de plaatselijke pizzeria Domino’s Pizza.

De kandidaten zullen zich presenteren en iets vertellen over de inzet en de doelstellingen van de ChristenUnie in Amersfoort. Er is gelegenheid om met de ChristenUnie wethouder en raadsleden in debat te gaan en uw mening te uiten over de Amersfoortse politiek. Ook Tweede Kamerlid Ernst Cramer (geboren in Amersfoort) zal aanwezig zijn (tussen 14:00 en 14:30 uur) om met bewoners te spreken over de verkeersproblematiek in en rond Vathorst.

Omdat wij veel aandacht hebben voor gezinnen, is er voor de kinderen niet alleen een grabbelton en een tafel waar ze voetbalplaatjes kunnen ruilen, maar ook een doorlopende workshop Politiek. Zo kunnen ze ontdekken dat politiek best interessant is en dat ook hun ideeën meegenomen kunnen worden in de politieke besluitvorming.


1.

ChristenUnie (CU)

De ChristenUnie is een christelijke partij, met op sociaal en ecologisch gebied progressieve en op ethisch gebied behoudender standpunten. Politiek leider van de ChristenUnie is Gert-Jan Segers i. De huidige partijvoorzitter is Piet Adema.

De partij ontstond in januari 2000 als samenwerkingsverband tussen het Gereformeerd Politiek Verbond i (GPV) en de Reformatorische Politieke Federatie i (RPF). Per 1 januari 2004 zijn de partijen gefuseerd. Sinds 15 maart 2001 opereerden de fracties van deze partijen al onder naam ChristenUnie in de Tweede Kamer i. Ook in de Eerste Kamer i bestond al sinds 2001 een fractie van de ChristenUnie.

2.

Meer over...