Maandag 8 februari

Met dank overgenomen van J.J. (Jan) Mastwijk i, gepubliceerd op maandag 8 februari 2010.

De verkiezingen zijn aanstaande. Ook te merken aan het feit dat verschillende politici uit verschillende partijen en geledingen op diverse momenten een ‘proefballon’ oplaten. Het zal u niet zijn ontgaan.

Ik kan me weer druk maken over de Intercity Groningen-Zwolle. Uit een brief van gedeputeerde staten van Drenthe aan de gemeente Hoogeveen kun je opmaken dat GS een deal hebben gesloten met de NS over het nu verder moet. Wat de NS en GS betreft, stopt ingaande 2011 de Intercity niet meer in Hoogeveen. En dat terwijl in juli vorig jaar de Kamer een motie van mijn persoontje en collega Ineke van Gent (GroenLinks) kamerbreed steunde. En die motie riep Eurlings op om met de NS te gaan praten over het juist wél in Hoogeveen laten stoppen van de Intercity omdat anders de gehele regio Zuid-Drenthe verstoken zou zijn van een aansluiting op het Intercitynet. Verantwoordelijk gedeputeerde Bats (VVD) lijkt uitsluitend oog te hebben voor Groningen en Assen. Er wordt geschermd met NS-cijfers die op zijn minst gezegd betwistbaar zijn. Dinsdagavond praat de Kamer met Eurlings weer over het spoor. De Intercity zal daarbij ongetwijfeld aan de orde komen.

Vanavond in Assen eerst een vergadering van de Drentse Fiets 4Daagse over nieuwe initiatieven en aansluitend Dagelijks Bestuur van het CDA in Westerbork. Vervolgens richting Den Haag waar ik nog net voor het middernachtelijk uur arriveer.