M. (Mohammed) Mohandis

foto M. (Mohammed) Mohandis
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Flickr / Partij van de Arbeid
Met dank overgenomen van Parlement.com.

Mohammed Mohandis (1985) is sinds 2 juni 2022 lid van de PvdA-fractie in de Tweede Kamer i. Eerder was hij dat in de periode 2012-2017. Hij begon zijn politieke loopbaan bij de Jonge Socialisten i en in de gemeenteraad van Gouda en werkte onder meer bij FORUM, het kennisinstituut voor multiculturele vraagstukken, bij mboRijnland en als toezichthouder bij diverse onderwijsorganisaties. Als Kamerlid was hij in 2012-2017 woordvoerder hoger onderwijs, lerarenbeleid, wetenschap en media. Sinds 2020 was de heer Mohandis voorzitter van de uitvoeringsorganisatie van de combinatie van belangenbehartigers van scholieren. Hij is woordvoerder langdurige zorg, GGZ, jeugdzorg, media en cultuur van zijn fractie.

PvdA
in de periode 2012-heden: lid Tweede Kamer

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.