Leen me je oor, geef me je stem. Dit is de Green Deal op Groene en Linkse wijze!

Met dank overgenomen van J.F. (Jesse) Klaver i, gepubliceerd op woensdag 27 mei 2009.

De peilingen zien er veelbelovend uit. Volgens Maurice de Hond gaan we richting de drie zetels. Dat betekent dat we als GroenLinks deze verkiezingen de winst kunnen pakken. Onze kandidaten, de campagnestaf en de leden in het land werken zich dan ook in het zweet om die verkiezingswinst op 4 juni écht binnen te kunnen halen.

Ook DWARS probeert een bescheiden bijdrage te leveren aan deze tot nu voorspoedig verlopen verkiezingscampagne. Hierbij richten de jongeren van GroenLinks zich met name op het binnen halen van studentenstemmen. Studenten vormen de natuurlijke achterban van DWARS en ook DWARSers zelf behoren voor een groot deel tot deze groep. Een gegeven dat de communicatie vergemakkelijkt.

Tot aan de verkiezingen is DWARS daarom iedere dag in een andere studentenstad te vinden. Vaak vergezeld door één van de jonge kandidaat-parlementariërs. Gewapend met duizenden flyers, een ontwapenende glimlach, groene en rode drankjes, en een mobiele lounge gaan wij het gesprek aan met potentiële kiezers. De laatste twee dagen wordt er nog in negen steden campagne gevoerd voor hogescholen en universiteiten.

Het is lang geleden dat verkiezingswinst zo dichtbij was. Dat motiveert extra om juist nu keihard door te werken. Judith doet het meer dan voortreffelijk, evenals de overige kandidaten.

Zij kunnen het echter niet alleen af. We kunnen 4 juni alleen winnen als de hele partij de schouders eronder zet. Doe dus wat je kan, want alle kleine beetjes helpen. Laat vrienden weten dat jij op 4 juni GroenLinks gaat stemmen. Deel flyers uit op je school, universiteit, werk, en in de supermarkt. Het maakt niet uit waar. We hebben alle stemmen nodig. Kijk op campagnecentrum.groenlinks.nl voor een uitgebreid overzicht van alles wat je kunt doen!

Wil je nog een keertje horen waar je het allemaal voor doet? Luisteren dan naar deze door DWARS geremixte versie van het Europese volkslied:

Leen me je oor, geef me je stem. Dit is de Green Deal op Groene en Linkse wijze!