Ed Anker naar studentendebat Groningen

Groningen, Martini Toren
wikimedia/Ra-smit
datum 17 mei 2010 20:00
plaats Groningen
aanwezigen S.A.M. (Sharon) Dijksma i, E.W. (Ed) Anker i e.a.
organisatie ChristenUnie (CU) i

Navigators Studentenvereniging Groningen (NSG) heeft voor maandag 17 mei een debat georganiseerd waarin allerlei onderwerpen betreffende studenten worden besproken. Ed Anker heeft zelf een actieve rol gespeeld in zijn studentenvereniging en is bij uitstek de juiste persoon om deel te nemen aan dit debat. Naast Ed Anker zal ook onder meer Sharon Dijksma (PvdA) aan dit debat deelnemen. Het debat begint 20.00 uur.


1.

ChristenUnie (CU)

De ChristenUnie is een christelijke partij, met op sociaal en ecologisch gebied progressieve en op ethisch gebied behoudender standpunten. Politiek leider van de ChristenUnie is sinds januari 2023 Mirjam Bikker i. De partij ontstond in januari 2000 als samenwerkingsverband tussen het Gereformeerd Politiek Verbond i (GPV) en de Reformatorische Politieke Federatie i (RPF). Per 22 januari 2000 zijn de partijen gefuseerd.

De partij behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i drie zetels. Dat aantal is twee zetels lager dan het aantal dat in 2021 werd behaald. De partij heeft drie zetels in de Eerste Kamer en één zetel in het Europees Parlement.

2.

Meer over...