Ed Anker bij ‘Praatjesmaker vs. Zakkenvullers’, Tilburg

Gemeentehuis van Tilburg
datum 18 mei 2010 20:00
plaats Tilburg
aanwezigen E.W. (Ed) Anker i e.a.
organisatie ChristenUnie (CU) i

Het promotieteam Intercultureel Talent organiseert voor dinsdag 18 mei een debat over de kloof tussen jongeren en de politiek onder de naam ‘Praatjesmaker vs. Zakkenvullers’. Deze naam is gekozen omdat veel jongeren over politici praten alsof het allemaal zakkenvullers zijn en tegelijkertijd veel politici jongeren maar praatjesmakers vinden. Het doel van het debat is om erachter komen of dit wel waar is. Het valt op dat jongeren niet weten of ze gaan stemmen en op welke partij ze gaan stemmen. Het is van groot belang dat jongeren wel gaan stemmen omdat dit belangrijk is voor de democratie. Ed Anker zal bij de debat aanwezig zijn om vragen van de jongeren te beantwoorden. Daarnaast gaat Ed Anker in debat met de aanwezige jongeren en collega politici. Het debat vindt ’s avonds plaats in Tilburg.


1.

ChristenUnie (CU)

De ChristenUnie is een christelijke partij, met op sociaal en ecologisch gebied progressieve en op ethisch gebied behoudender standpunten. Politiek leider van de ChristenUnie is sinds januari 2023 Mirjam Bikker i. De partij ontstond in januari 2000 als samenwerkingsverband tussen het Gereformeerd Politiek Verbond i (GPV) en de Reformatorische Politieke Federatie i (RPF). Per 22 januari 2000 zijn de partijen gefuseerd.

De partij behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i drie zetels. Dat aantal is twee zetels lager dan het aantal dat in 2021 werd behaald. De partij heeft drie zetels in de Eerste Kamer en één zetel in het Europees Parlement.

2.

Meer over...