Ernst Cramer over varkenshouderijen - EU monitor

EU monitor
Donderdag 2 april 2020
kalender

Ernst Cramer over varkenshouderijen

Kalender
datum 19 mei 2010 20:00
aanwezigen E.A. (Ernst) Cramer i e.a.
organisatie ChristenUnie (CU) i

De Nederlandse Vereniging voor Varkenshouders organiseren woensdag 19 mei een debat over de varkenshouderij. Ernst Cramer zal hierbij aanwezig zijn om het standpunt van de ChristenUnie ten aanzien van de varkenshouderij toe te lichten. Er is ook gelegenheid voor de aanwezigen om vragen te stellen aan Ernst Cramer en de overige aanwezige politici. Het debat begint 20.00 uur en vindt plaats in Uchelen.


1.

ChristenUnie (CU)

De ChristenUnie is een christelijke partij, met op sociaal en ecologisch gebied progressieve en op ethisch gebied behoudender standpunten. Politiek leider van de ChristenUnie is Gert-Jan Segers i. De huidige partijvoorzitter is Piet Adema.

De partij ontstond in januari 2000 als samenwerkingsverband tussen het Gereformeerd Politiek Verbond i (GPV) en de Reformatorische Politieke Federatie i (RPF). Per 1 januari 2004 zijn de partijen gefuseerd. Sinds 15 maart 2001 opereerden de fracties van deze partijen al onder naam ChristenUnie in de Tweede Kamer i. Ook in de Eerste Kamer i bestond al sinds 2001 een fractie van de ChristenUnie.

2.

Meer over...