De ChristenUnie komt naar Zuid-Holland, Rotterdam

Erasmusbrug in Rotterdam
© Kevin Bergenhenegouwen

Op maandag 17 mei komt de regiotour van de ChristenUnie naar Zuid-Holland! Het enthousiaste campagneteam van de ChristenUnie zal in Zuid-Holland gaan flyeren, enkele werkbezoeken af gaan leggen en de speerpunten voor de Tweede Kamerverkiezingen over het voetlicht brengen. Esmé Wiegman, Ed Anker en Reinier Koppelaar zullen overdag als top-12 kandidaten meegaan. Lijstrekker André Rouvoet en Cynthia Ortega zullen aansluiten bij het avondprogramma dat wordt gehouden in het Diekhuis in Middelharnis (Beneden Zandpad 7).

Op de volgende plaatsen kunt u de top-12 kandidaten ontmoeten:

10.30 uur: Bezoek Bolder Bikes in Sliedrecht

11.10 uur: Bezoek aan Merwebolder

13.15 uur: Flyeren op de weekmarkt in Alblasserdam

15.30 uur: Bezoek voedselbank in Rotterdam

18.45 uur: André Rouvoet en Cynthia Ortega dineren bij ‘Entrez

19.45 uur: campagneavond in het Diekhuis (Beneden Zandpad 7)

Kom naar de regioavond!

Het avondprogramma vindt plaats in het Diekhuis in Middelharnis. Op de avond is er tijd vrijgemaakt voor bezinning, gebed, muziek en zijn er speeddates met top-12 kandidaten. Ook is er een voetbaltoernooi in de ‘pannakooi’ met de jeugd uit Middelharnis. André Rouvoet doet hiervoor de aftrap. Omstreeks 22.15 uur zal het avondprogramma worden afgesloten.

U bent van harte welkom. Maak kennis en ga in gesprek met: lijsttrekker André Rouvoet, Esmé Wiegman (nr 3 op de lijst), Cynthia Ortega (nr 5 op de lijst), Reinier Koppelaar (nr 11 op de lijst) en Zuid-Holland kandidaten Theo Krins, Ron de Rover, Jonathan van der Geer, Janine Clement en Peter de Kluijver.


1.

ChristenUnie (CU)

De ChristenUnie is een christelijke partij, met op sociaal en ecologisch gebied progressieve en op ethisch gebied behoudender standpunten. Politiek leider van de ChristenUnie is sinds januari 2023 Mirjam Bikker i. De partij ontstond in januari 2000 als samenwerkingsverband tussen het Gereformeerd Politiek Verbond i (GPV) en de Reformatorische Politieke Federatie i (RPF). Per 22 januari 2000 zijn de partijen gefuseerd.

De partij behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i drie zetels. Dat aantal is twee zetels lager dan het aantal dat in 2021 werd behaald. De partij heeft drie zetels in de Eerste Kamer en één zetel in het Europees Parlement.

2.

Meer over...