Themadag 'De Grijze Golf' met Jet Bussemaker, Huis ter Heide

Kapel in Zeist
Wikipedia/Michiel1972
datum 18 mei 2010 13:30
plaats Huis ter Heide
locatie Zalencentrum 't Lichtpunt van Abrona, Amersfoortseweg 5 Toon locatie
aanwezigen M. (Jet) Bussemaker i, J. (Jan) Hendriks i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

Voormalig staatssecretaris Jet Bussemaker i is dinsdag aanwezig bij een themadag van Netwerk ZorgHR getiteld 'De Grijze Golf'. De vraag die centraal staat, is 'Hoe speel je als HR-professional in de zorg in op de veranderende arbeidsmarkt?' Jet Bussemaker geeft om 13.30 uur haar visie op dit thema.

Het volledige programma ziet er als volgt uit

09.30 uur Ontvangst met koffie

10.00 uur Welkom en opening (Dagvoorzitter)

10.10 uur Feiten van de ontwikkelingen 2010-2025 waarin de grijze golf zich manifesteert. Wat zijn de trends en analyses? Welke uitdagingen staat de HR-professionals te wachten? (Jan Hendriks)

10.40 uur Praktijkverhaal: 'Magneetziekenhuizen' (Aad Schouten)

11.10 uur Generatieverschillen op de werkvloer. Hoe verschilt de wijze waarop de generatie van nu opgroeit van voorgaande generaties? Een multimedia presentatie

11.20 uur Hoe kun je inspelen op de toekomst? Een boeiende presentatie over hoe je als instelling met scenarioplanning op de ontwikkelingen kunt inspelen. Het belang van lange termijn denken (Paul de Ruijter)

12.00 uur Praktijkverhaal: 'Niemand op de tribune'. Strategisch HR-verandermanagement (Raoul Trentelman)

12.30 uur Lunchpauze

13.30 uur Visie van Jet Bussemaker op het thema van de dag

14.15 uur Eerste ronde workshops, een keuze uit 5: Diversiteit, Sturen op resultaat, Flexibel belonen, Strategische Personeelplanning, Dure inzetbaarheid.

15.10 uur Tweede ronde workshops

16.00 uur Inhoudelijke samenvatting dagvoorzitter

16.15 uur Verrassende afsluiting

16.30 uur Netwerkborrel

Inschrijven?

Je kunt je via de site van ZorgHR aanmelden voor deze themadag. Ben je nog geen lid van ZorgHR? Meld je dan aan via de paarse aanmeldknop op www.zorghr.nl. Je ontvangt dan binnen een dag je persoonlijke inlogcode. Daarmee kun je je eigen profiel activeren en jezelf ook inschrijven voor de ZorgHR themadag.


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...