De ChristenUnie komt naar Zeeland op 21 mei!, Middelburg

Kalender (Bron: swedeandsour / iStock.com)
swedeandsour / iStock.com
datum 21 mei 2010 12:00
plaats Middelburg
aanwezigen A. (André) Rouvoet i, E.A. (Ernst) Cramer i, E.W. (Ed) Anker i, C.J. (Carola) Schouten i e.a.
organisatie ChristenUnie (CU) i

Kom naar de regioavond

Vrijdag 21 mei komen de top-12 kandidaten van de ChristenUnie naar u toe in Zeeland. Het enthousiaste campagneteam van de ChristenUnie zal naar Terneuzen en Middelburg komen om te flyeren, werkbezoeken af te leggen en de speerpunten voor de Tweede Kamerverkiezingen over het voetlicht te brengen. De avond wordt doorgebracht in het gebouw van de Zeeuwse Waterschappen, Kanaalweg 1 te Middelburg.

Op de volgende plaatsen kunt u de top-12 kandidaten ontmoeten:

12.00 uur Bezoek woningbouwvereniging Woongoed, Communicatielaan 2, Terneuzen

12.00 uur Flyeren op de markt in Terneuzen

14.15 uur Bezoek ROC Zeldenrust Steelantcollege, Sloelaan, Terneuzen

16.45 uur Flyeren op markt in Middelburg

19.30 uur Inloop avondprogramma, gebouw van de Zeeuwse Waterschappen, Kanaalweg 1 te Middelburg.

19.45 - 21.30 uur Campagneavond

U bent van harte welkom. Maak kennis en ga in gesprek met: lijsttrekker André Rouvoet, Carola Schouten (nr 6), Ernst Cramer (nr 7), Ed Anker (nr 9) en enkele regionale kandidaten w.o. Frans Hamelink, Ron de Rover en Kees vd Elst, zijn aanwezig.


1.

ChristenUnie (CU)

De ChristenUnie is een christelijke partij, met op sociaal en ecologisch gebied progressieve en op ethisch gebied behoudender standpunten. Politiek leider van de ChristenUnie is sinds januari 2023 Mirjam Bikker i. De partij ontstond in januari 2000 als samenwerkingsverband tussen het Gereformeerd Politiek Verbond i (GPV) en de Reformatorische Politieke Federatie i (RPF). Per 22 januari 2000 zijn de partijen gefuseerd.

De partij behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i drie zetels. Dat aantal is twee zetels lager dan het aantal dat in 2021 werd behaald. De partij heeft drie zetels in de Eerste Kamer en één zetel in het Europees Parlement.

2.

Meer over...