Jongeren koken met Ed Anker in Fifteen!, Amsterdam

Amsterdam
© PDC
datum 25 mei 2010 11:15
plaats Amsterdam
aanwezigen E.W. (Ed) Anker i e.a.
organisatie ChristenUnie (CU) i

Het Kookgekke ChristenUnie i Kamerlid Ed Anker i gaat dinsdag 25 mei koken met jongeren in restaurant Fifteen; het welbekende restaurant van Jamie Oliver in Amsterdam. Deze jeugdzorg jongeren hebben zelf grote ambitie om kok te worden. Restaurant Fifteen is opgezet uit de gedachten om minder kansrijke jongeren met ambitie aan een leuke en uitdagende baan in een restaurant te helpen. Daarmee leveren zij een bijdrage aan het bestrijden van de jeugdwerkloosheid.

Ed Anker doorloopt met hen een speciaal opgezet programma waarbij de jongeren worden rondgeleid door het restaurant en kennismaken met de oprichter van Fifteen Amsterdam. Na het middaguur gaan de jongeren en Ed Anker zelf aan de slag. Eerst gaan zij pasta bereiden waarbij zij handige tips krijgen van de koks. Daarna serveren zij de eerste en tweede gang en de koffie in Fifteen. De dag bij Fifteen begint om 11.15 uur.


1.

ChristenUnie (CU)

De ChristenUnie is een christelijke partij, met op sociaal en ecologisch gebied progressieve en op ethisch gebied behoudender standpunten. Politiek leider van de ChristenUnie is sinds januari 2023 Mirjam Bikker i. De partij ontstond in januari 2000 als samenwerkingsverband tussen het Gereformeerd Politiek Verbond i (GPV) en de Reformatorische Politieke Federatie i (RPF). Per 22 januari 2000 zijn de partijen gefuseerd.

De partij behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i drie zetels. Dat aantal is twee zetels lager dan het aantal dat in 2021 werd behaald. De partij heeft drie zetels in de Eerste Kamer en één zetel in het Europees Parlement.

2.

Meer over...