Werkbezoek Ernst Cramer landbouw in Noord Limburg, Tegelen - EU monitor

EU monitor
Zaterdag 4 april 2020
kalender

Werkbezoek Ernst Cramer landbouw in Noord Limburg, Tegelen

kaart nederlandTegelen
datum 28 mei 2010 11:00
plaats Tegelen
aanwezigen E.A. (Ernst) Cramer i e.a.
organisatie ChristenUnie (CU) i

Op vrijdag 28 mei brengt Ernst Cramer, lid van de Tweedekamer voor de ChristenUnie belast met o.a. landbouw, een werkbezoek aan de land- en tuinbouw in Noord Limburg. ’s Morgens bezoekt hij een biologisch landbouw bedrijf en ’s middags een energiezuinig glastuinbouwbedrijf. ’s Avonds gaat hij dan met actiegroepen en landbouwers in discussie over de vraag of er een toekomst is voor de land- en tuinbouw in Nederland. Deze discussie begint om 19.45 in het Parkhotel in Horst. Iedereen is daar welkom.

Ook bezoekt Ernst Cramer ’s middags nog een klooster in Tegelen om te praten over de verschillen en overeenkomsten tussen de Rooms Katholieke kijk op het leven en de politieke visie van de ChristenUnie.


1.

ChristenUnie (CU)

De ChristenUnie is een christelijke partij, met op sociaal en ecologisch gebied progressieve en op ethisch gebied behoudender standpunten. Politiek leider van de ChristenUnie is Gert-Jan Segers i. De huidige partijvoorzitter is Piet Adema.

De partij ontstond in januari 2000 als samenwerkingsverband tussen het Gereformeerd Politiek Verbond i (GPV) en de Reformatorische Politieke Federatie i (RPF). Per 1 januari 2004 zijn de partijen gefuseerd. Sinds 15 maart 2001 opereerden de fracties van deze partijen al onder naam ChristenUnie in de Tweede Kamer i. Ook in de Eerste Kamer i bestond al sinds 2001 een fractie van de ChristenUnie.

2.

Meer over...