Ernst Cramer bezoekt klooster in Tegelen - EU monitor

EU monitor
Zaterdag 4 april 2020
kalender

Ernst Cramer bezoekt klooster in Tegelen

kaart nederlandTegelen
datum 28 mei 2010 14:00
plaats Tegelen
aanwezigen E.A. (Ernst) Cramer i e.a.
organisatie ChristenUnie (CU) i

Ernst Cramer bezoekt vrijdagmiddag 28 mei een klooster in Tegelen om te praten over de verschillen en overeenkomsten tussen de Rooms-katholieke kijk op het leven en de politieke visie van de ChristenUnie. Het gesprek zal onder andere gaan over hoe ChristenUnie politici hun geloofsovertuiging vertalen naar politieke standpunten en beleid. Daarnaast zal ook worden gepraat over hoe ChistenUnie politici omgaan met medisch-ethische kwesties en het waarborgen van respect voor het leven.


1.

ChristenUnie (CU)

De ChristenUnie is een christelijke partij, met op sociaal en ecologisch gebied progressieve en op ethisch gebied behoudender standpunten. Politiek leider van de ChristenUnie is Gert-Jan Segers i. De huidige partijvoorzitter is Piet Adema.

De partij ontstond in januari 2000 als samenwerkingsverband tussen het Gereformeerd Politiek Verbond i (GPV) en de Reformatorische Politieke Federatie i (RPF). Per 1 januari 2004 zijn de partijen gefuseerd. Sinds 15 maart 2001 opereerden de fracties van deze partijen al onder naam ChristenUnie in de Tweede Kamer i. Ook in de Eerste Kamer i bestond al sinds 2001 een fractie van de ChristenUnie.

2.

Meer over...