De ChristenUnie komt naar u toe in Utrecht!

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 28 mei 2010 14:00
plaats Utrecht
aanwezigen A. (Arie) Slob i, A. (André) Rouvoet i, E.W. (Ed) Anker i, IJ. (IJmert) Muilwijk, C.J. (Carola) Schouten i e.a.
organisatie ChristenUnie (CU) i

Kom naar de regioavond

Vrijdag 28 mei komt een aantal van de top-12 kandidaten van de ChristenUnie naar u toe in de provincie Utrecht. Het enthousiaste campagneteam van de ChristenUnie zal naar De Soesterberg, Amersfoort, Bunschoten en Utrecht komen om te flyeren, werkbezoeken af te leggen en de speerpunten voor de Tweede Kamerverkiezingen over het voetlicht te brengen. De avond wordt doorgebracht in de Eemlandhoeve, Bisschopsweg 5b, Bunschoten.

In de morgen zullen zij een tweetal werkbezoeken brengen in Soesterberg aan Altrecht en het Masterplan Soesterberg.

Op de volgende plaatsen kunt u de top-12 kandidaten ontmoeten:

14.00 uur Bunschoten, School sportdag

16.00 uur Amersfoort, bezoek aan de Joriskerk.

Of in Utrecht

14.30 uur Utrecht, bij YFC the Mall in Zuilen

17.00 uur Utrecht centrum

20.00 - 22.00 uur campagneavond in de Eemlandhoeve, Bisschopsweg 5b, Bunschoten.

U bent van harte welkom. Maak kennis en ga in gesprek met:

Lijsttrekker André Rouvoet, Arie Slob (nr. 2), Ed Anker (nr. 9 op de lijst), Carola Schouten (nr. 6, overdag ) en Reinier Koppelaar (nr. 12, overdag), IJmert Muilwijk (nr. 10, ) enkele regionale kandidaten w.o. Mirjam Bikker (nr. 19) en Menno Helmus (nr. 27), zijn aanwezig.


1.

ChristenUnie (CU)

De ChristenUnie is een christelijke partij, met op sociaal en ecologisch gebied progressieve en op ethisch gebied behoudender standpunten. Politiek leider van de ChristenUnie is sinds januari 2023 Mirjam Bikker i. De partij ontstond in januari 2000 als samenwerkingsverband tussen het Gereformeerd Politiek Verbond i (GPV) en de Reformatorische Politieke Federatie i (RPF). Per 22 januari 2000 zijn de partijen gefuseerd.

De partij behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i drie zetels. Dat aantal is twee zetels lager dan het aantal dat in 2021 werd behaald. De partij heeft drie zetels in de Eerste Kamer en één zetel in het Europees Parlement.

2.

Meer over...