Masterclass christelijk-sociaal denken en doen, deel 10, Amersfoort - EU monitor

EU monitor
Woensdag 27 mei 2020
kalender

Masterclass christelijk-sociaal denken en doen, deel 10, Amersfoort

Amersfoort, de Koppelpoort
datum 16 april 2011 14:00 - 31 oktober 2011
plaats Amersfoort
organisatie ChristenUnie (CU) i

Klik hier voor meer informatie over deze cursus

Wilt u uw christelijk-sociaal denken versterken? En wilt u dit ook toepassen in uw maatschappelijke of politieke functie? De ChristenUnie Kaderschool biedt u in samenwerking met het Wetenschappelijk Instituut deze masterclass christelijk-sociaal denken en doen aan.

Omschrijving

Door het volgen van deze masterclass verdiept u uw kennis van het christelijk-sociale gedachtegoed en vergroot u uw vaardigheden om dit te kunnen toepassen. Daarnaast bouwt u aan uw ChristenUnie-netwerk. De onderwerpen die aan de orde komen worden stuk voor stuk ingeleid door sprekers van niveau. Een greep uit de onderwerpen en vaardigheden:

Uitgangspunten en geschiedenis van de ChristenUnie

De politieke kaart van Nederland, ideologische verschillen met andere partijen

Maatschappelijke stromingen

Staatsinrichting

Debatteren

Omgaan met media

Onderhandelen en conflicthantering

Opbouw

Gedurende een half jaar volgt u een programma van vier zaterdagen en zes avonden. Daarnaast werkt u een dag mee met een burgemeester, gedeputeerde of Tweede Kamerlid. Op de vierde zaterdag legt u een proeve van bekwaamheid af tijdens een slotmanifestatie waarbij u het geleerde in praktijk brengt.

Doelgroep

De masterclass is bestemd voor ambitieuze mensen met minimaal hbo-niveau. Deelnemers zijn sympathisant of lid van de ChristenUnie. Ze zijn gemotiveerd om het christelijk-sociale denken in hun maatschappelijke of politieke functie toe te passen, of ambiëren dit voor de toekomst.

Trainers

Deelnemers worden gedurende de hele masterclass begeleid door Reinier Koppelaar (onder voorbehoud). Andere sprekers/trainers: Piet Adema, Shahied Badoella, Rogier Havelaar, Bert Mateboer, André Rouvoet, Ron de Rover, Gert Schutte, Gert-Jan Segers, Geert Jan Spijker, Ron van der Spoel, Martine Vonk.

Praktische informatie

Duur: vier zaterdagen, zes woensdagavonden en een stagedag

Tijd: tenzij anders vermeld de zaterdagen van 10.00 - 16.00 uur, de avonden van 19.30 - 22.00 uur

Aantal deelnemers: 12 - 15 personen

Kosten: € 250,-

Plaats en datum: Amersfoort, wo 13 oktober, za 6 november, wo 24 november, za 11 december, wo 12 en 26 januari, za 12 februari, wo 16 en 30 maart en za 16 april.

Solliciteren

U kunt solliciteren naar een plaats in de Masterclass door een brief en CV te sturen naar riekeelsenbroek@christenunie.nl. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Een sollicitatiegesprek maakt onderdeel uit van de procedure. Solliciteren kan tot 10 september 2010. Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met Rieke Elsenbroek.

Competenties

Analytisch vermogen

Onafhankelijkheid

Overtuigingskracht

Resultaatfocus


1.

ChristenUnie (CU)

De ChristenUnie is een christelijke partij, met op sociaal en ecologisch gebied progressieve en op ethisch gebied behoudender standpunten. Politiek leider van de ChristenUnie is Gert-Jan Segers i. De huidige partijvoorzitter is Piet Adema.

De partij ontstond in januari 2000 als samenwerkingsverband tussen het Gereformeerd Politiek Verbond i (GPV) en de Reformatorische Politieke Federatie i (RPF). Per 1 januari 2004 zijn de partijen gefuseerd. Sinds 15 maart 2001 opereerden de fracties van deze partijen al onder naam ChristenUnie in de Tweede Kamer i. Ook in de Eerste Kamer i bestond al sinds 2001 een fractie van de ChristenUnie.

2.

Meer over...