Ernst Cramer bij verkiezingsmanifestatie MKB, Alkmaar

De waagtoren in het centrum van Alkmaar [Foto gemaakt door: Kevin Bergenhenegouwen]
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 1 juni 2010 15:30
plaats Alkmaar
aanwezigen E.A. (Ernst) Cramer i e.a.
organisatie ChristenUnie (CU) i

Dinsdag 1 juni is Ernst Cramer i in Alkmaar bij een grote verkiezingsmanifestatie over het MKB. Die regio kent veel MKB-bedrijvigheid, in de industrie en de agrarische sector, maar ook in de visserij. Het is aan de andere kant ook een regio die, in de dominantie van Amsterdam, Haarlem, Schiphol, IJmuiden eigenlijk altijd buiten beeld is.

Ernst Cramer zal in Alkmaar de speerpunten van de ChristenUnie i over het voetlicht brengen, zeker ook wat betreft het Midden en Klein Bedrijf. De verkiezingsmanifestatie begint 15.30 uur.


1.

ChristenUnie (CU)

De ChristenUnie is een christelijke partij, met op sociaal en ecologisch gebied progressieve en op ethisch gebied behoudender standpunten. Politiek leider van de ChristenUnie is sinds januari 2023 Mirjam Bikker i. De partij ontstond in januari 2000 als samenwerkingsverband tussen het Gereformeerd Politiek Verbond i (GPV) en de Reformatorische Politieke Federatie i (RPF). Per 22 januari 2000 zijn de partijen gefuseerd.

De partij behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i drie zetels. Dat aantal is twee zetels lager dan het aantal dat in 2021 werd behaald. De partij heeft drie zetels in de Eerste Kamer en één zetel in het Europees Parlement.

2.

Meer over...