Podium 10 is verschenen

Met dank overgenomen van Bouwend Nederland, gepubliceerd op donderdag 17 juni 2010.

Het tiende nummer van Podium in 2010 besteedt aandacht aan de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni. Bouwend Nederland hoopt dat een nieuw kabinet nog voor de zomer aan de slag kan.

Voorzitter Elco Brinkman van Bouwend Nederland spreekt de hoop uit dat de belangstelling voor bouwen en wonen tijdens de formatie net zo groot zal zijn als in de aanloop naar de verkiezingen. Verderop in dit nummer zet Bouwend Nederland de belangrijkste aandachtspunten voor een nieuw kabinet nog eens op een rij. Werkgelegenheid moet daarbij voorop staan.

In Podium 10 verder een terugblik op de zeer geslaagde Dag van de Bouw en een warm pleidooi van prof ir. Hans de Jonge voor ketensamenwerking. Hij wordt daarbij op zijn wenken bediend door de aankondiging van een kenniscentrum ketensamenwerking waarvoor o.a. Aedes en Bouwend Nederland het initiatief nemen. Ook aandacht voor de railinfra-CAO die nog op zich laat wachten en voor slim aanbesteden; steeds meer aannemers laten zich certificeren voor het werken met duurzaam geproduceerd hout; minister Tineke Huizinga van VROM verzekert ons in de stelling dat de Wabo echt op 1 oktober van kracht wordt; en particulieren die hun huis laten verbouwen, hebben straks hun eigen Geschillencommissie als zich problemen met de aannemer voordoen.