Soirée Belge 2: Trots op België et fier de l’être, Brussel

Atomium in Brussel
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 10 november 2010 20:15 - 22:00
plaats Brussel, België
locatie Flagey, Heilig-Kruisplein 1 Toon locatie
organisatie Belgisch voorzitterschap Europese Unie 2e helft 2010 i

Ideaalbeelden van België van en met Marc Eyskens, Béatrice Delvaux, Alain Berenboom, Dirk Barrez, Elsbeth Etty.

Hoe ziet het België van uw dromen eruit? Op deze vraag antwoorden prominente Vlamingen, Franstaligen, Brusselaars én een Nederlandse. Een avond met een ernstige en een ludieke kant!

Minister van Staat Marc Eyskens, hoofdredactrice van Le Soir Béatrice Delvaux, schrijver Alain Berenboom, journalist Dirk Barrez (DeWereldMorgen) en de Nederlandse kunstcritica Elsbeth Etty, trachten in korte, evocerende toespraken het publiek te overtuigen van hun ideaalbeeld voor België. Marc Reynebeau is ook hier weer gastheer van dienst.

In samenwerking met Stempel Magazine zorgen we voor een typische Belgische aankleding van de avond. Weet u wel zeker dat u een echte Belg bent? Strenge douanières zien erop toe dat u de grenspost niet onverdiend passeert! Als u toch niet zou slagen voor de test, krijgt u een herkansing in ons snelbelgspel. We trakteren het publiek ook nog op de grootse comeback sinds 1986… Geniet van typisch Belgische hapjes en win prachtige prijzen in onze Belgische tombola!

In het Frans en in het Nederlands met simultaanvertaling.


1.

Belgisch voorzitterschap Europese Unie 2e helft 2010

Van 1 juli tot en met 31 december 2010 vervulde België het voorzitterschap i van de Raad van de Europese Unie i. België nam het stokje over van Spanje. Tijdens het voorzitterschap werkte België nauw samen in een trojka i met Spanje en Hongarije, die België voorging, respectievelijk opvolgde.

Hongarije i nam op 1 januari 2011 het voorzitterschap over.

2.

Meer over...