Politicoloog in Perspectief-Congres, Amsterdam

De Oude Rijn in Leiden
datum 12 november 2010 10:30 - 17:00
plaats Amsterdam
locatie Wassenaarseweg 52 Toon locatie
zaal Faculteit Sociale Wetenschappen
aanwezigen F.W. (Frans) Weisglas i, H. (Hero) Brinkman i, M.A.P. (Mark) Bovens e.a.
organisatie Studievereniging Machiavelli

Op vrijdag 12 november 2010 organiseren de studieverenigingen Clio, EOS, ismus, Machiavelli en SPIL het PIP-congres in Leiden.

Het congres is gericht op oriëntatie van de arbeidsmarkt voor Politicologen en studenten van Internationale Betrekkingen. De dag zal in het teken staan van de democratie in Nederland. De vraag die hierbij centraal zal staan is: Hoe (on)democratisch is Nederland?

De sprekers zullen inzicht in democratische processen in Nederland geven. De dag zal beginnen met een lezing van Drs. Frans Weisglas i, voormalig voorzitter van de Tweede Kamer. Vervolgens zal Prof. Dr. Mark Bovens, hoogleraar bestuurskunde Univeristeit Utrecht een lezing geven. Bovens schreef een vijftal boeken over politiek, openbaar bestuur, democratie en rechtstaat. In de middag zal Drs. Pieter van Os, politiek hoofdredactuur van NRC Handelsblad een lezing geven. Hero Brinkman i, Tweede Kamerlid van de PVV, zal de dag afsluiten met een lezing.

Daarnaast zullen er 10 workshops worden gegeven, waarbij Montesquieu PhD ondezoeker Petya Alexandrova i haar onderzoek naar de veranderende rol van de Europese Raad bij Europese politieke agendavorming zal toelichten.


1.

Meer over...