Steven Vanackere over het Europees en Belgisch buitenlands beleid, Brussel

Atomium in Brussel
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 21 december 2010 14:30 - 16:00
plaats Brussel, België
locatie Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in België, Archimedesstraat 73 Toon locatie
organisatie Belgisch voorzitterschap Europese Unie 2e helft 2010 i

De Europese beweging - België (EBB) vzw is een pluralistische organisatie, die burgers wil informeren en

Mobiliseren over europa. In het kader van het Belgisch voorzitterschap organiseert de ebb een reeks debatten voor een breed publiek over de belangrijke kwesties en prioriteiten.

Ontslagnemend Vice-Eerste Minister en Minister van Buitenlandse Zaken en Institutionele Hervormingen zal het o.a. hebben over de rol van een Minister van Buitenlandse zaken na het Verdrag van Lissabon, tijdens een Voorzitterschap van de Raad van de EU. Over de ontwikkeling van de Europese Externe Dienst voor Buitenlands Beleid en de verhoudingen met de nationale diplomatieke diensten. En ook over de uitbreidingen; Servië, Turkije, IJsland en de vernieuwde aandacht voor de Balkan. Na afloop is er tijd voor vragen en debat.

Vrije toegang, maar inschrijving voor 20 december verplicht via info@europese-beweging.be - T 02/231 06 22 - F 02/280 09 65

De ontmoeting vindt plaats in het Nederlands en het Frans. Er is geen simultane vertaling voorzien.


1.

Belgisch voorzitterschap Europese Unie 2e helft 2010

Van 1 juli tot en met 31 december 2010 vervulde België het voorzitterschap i van de Raad van de Europese Unie i. België nam het stokje over van Spanje. Tijdens het voorzitterschap werkte België nauw samen in een trojka i met Spanje en Hongarije, die België voorging, respectievelijk opvolgde.

Hongarije i nam op 1 januari 2011 het voorzitterschap over.

2.

Meer over...