Humanity House: Wereldgasten #1, Den Haag

Humanity House
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 25 mei 2011 20:15
plaats Den Haag
locatie Humanity House Toon locatie
aanwezigen P. (Paul) Rosenmöller i e.a.
organisatie Humanity House

© Bink

Datum: 25 Mei 2011

Locatie: Humanity House Den Haag

Foyer: geopend voor een drankje vanaf 19.30 uur

Aanvang: 20.15 uur

Toegang: € 6,50 (studenten, CJP, 65+ kaart, Ooievaarspas en Koorenhuispas: € 3,50)

Taal: Nederlands

Het Humanity House start in mei 2011 de nieuwe serie getiteld Wereldgasten, waarbij bekende interviewers in gesprek gaan met goede doelenambassadeurs over hun drijfveren om zich in te zetten voor het goede doel. De interviewer is een ex-politicus of journalist die hun sporen hebben verdiend in de humanitaire wereld.

Waarom zet de ambassadeur zich in voor een specifieke organisatie? Welke werkzaamheden verrichten zij? Wat zijn hun persoonlijke doelstellingen en hoe sluiten die aan bij de doelstellingen van de organisatie. Wat hebben zij in hun werk voor het goede doel meegemaakt en heeft dit iets te weeg gebracht?

In de eerste aflevering gaat Paul Rosenmöller in gesprek met Waldemar Torenstra, ambassadeur voor Stichting Vluchteling.

Waldemar Torenstra (Amsterdam, 1974) is een succesvol acteur. Hij speelde in de films ‘Ja Zuster, Nee Zuster’, ‘Brideflight’, ‘Zomerhitte’ en ‘de Gelukkige Huisvrouw’, in de series ‘Grijpstra en de Gier’, ‘Julia’s Tango’, ‘Baantjer’ en ‘De Band’ en de toneelstukken ‘Karakter en ‘Emmi@Leo’.

Waldemar zet zich als ambassadeur van Stichting Vluchteling in voor de Nacht van de Vluchteling, een 40 kilometer tellende wandeling in de nacht van 18 op 19 juni van de Erasmusbrug in Rotterdam naar het Humanity House in Den Haag. Honderden deelnemers halen geld op voor duizenden vluchtelingen in Birma. De opbrengst gaat naar de rugzakdokters, die medische hulp verlenen aan Birmese vluchtelingen. Ook zet Waldemar zich in voor onderwijs aan vluchtelingen in Zuid-Soedan via de stichting van Kon Kelei, een voormalig kindsoldaat uit Zuid-Soedan.

Paul Rosenmöller (Den Helder, 1956) is een Nederlands politicus en programmamaker. Hij was van 1989 tot 2003 lid van de Tweede Kamerfractie voor GroenLinks en vanaf 1994 tot eind 2002 fractievoorzitter van die partij. In het parlement toonde Rosenmöller grote interesse voor de Nederlandse Antillen en de sociale participatie van migranten. Hij was naast fractievoorzitter ook woordvoerder buitenlandse zaken, financiën, verkeer en waterstaat en Antilliaanse zaken.

Na zijn politieke carrière werd hij programmamaker voor de IKON en maakte hij o.a. de televisieprogramma’s ‘Paul Rosenmöller en …’, waarin hij gesprekken voerde met bekende Nederlanders (o.a. Ruud Lubbers en Prinses Irene), ‘Spraakmakende zaken’ en ‘Paul Rosenmöller en … de kracht van Afrika’. Daarnaast vervulde hij verschillende commissariaten bij o.a. de NS en PAVEM (Commissie participatie van vrouwen uit etnische minderheidsgroepen) en is hij bestuurder bij het Nederlandse Rode Kruis.

Aanmelden

Gezien het beperkte aantal plaatsen, adviseren wij u tijdig te reserveren. U kunt zich aanmelden via aanmelden@humanityhouse.org, o.v.v. ‘Wereldgasten #1’.


1.

Meer over...