De aanval tegen haat en geweld tegen homo’s

Met dank overgenomen van K. (Kim) Putters i, gepubliceerd op zondag 14 november 2010.

Deze week bleek dat de PvdA niet langer de favoriete keuze in het stemhokje is bij de lezers van de Gay Krant. Ze stemmen in toenemende mate op de PVV. Dat doet me veel pijn, en ik leg me daar niet bij neer. Ik wil de stem van de homo terugwinnen. Ik ben Homo. Ik ben daar trots op. Als ik lijsttrekker word ben ik de enige homo als fractievoorzitter in het Parlement. In die rol zal ik met hand en tand de rechten van homo’s beschermen. Tot aan de eindstreep van elke wet die in de Eerste Kamer komt.

Als het gaat om het verdedigen van de gelijke behandeling, dan is dat waar de PvdA ooit voor is opgericht. Juist nu de rechtsstaat onder druk staat, en nota bene door de huidige regeringscoalitie groepen mensen dreigen te worden weggezet als tweederangsburgers, staat de PvdA met brede schouders voor en achter minderheden. In het bijzonder ook homo’s, lesbiennes en transseksuelen. Iedereen die aan hun rechten tornt komt aan de bestaansreden van de PvdA.

Ik wil ervoor zorgen dat jonge homo’s alle kansen krijgen om uit de kast komen. Iedereen heeft er recht op zichzelf te zijn. Je moet op straat gewoon hand in hand kunnen lopen zonder bang te zijn om in elkaar geslagen te worden. Geweld en agressie vanwege seksuele geaardheid moeten krachtig bestreden en bestraft worden. We accepteren het niet meer.

Mijn Nederland is een tolerant Nederland, waar ik mijn vriend op straat een zoen kan geven en blij met hem mag zijn.