ChristenUnie Tweede Kamerlid Esmé Wiegman als vakantiebegeleider mee met 'dit Koningskind', Lettele - EU monitor

EU monitor
Woensdag 8 april 2020
kalender

ChristenUnie Tweede Kamerlid Esmé Wiegman als vakantiebegeleider mee met 'dit Koningskind', Lettele

Herdenkingsmonument Tweede Wereldoorlog (1940-1945) in Lettele, Deventer. Bestaande uit onder andere acht fundatieblokken van een V1 lanceerinstallatie die in 1945 in de Oostermaatbossen was opgesteld.
Foto gemaakt door JanB46
datum 19 augustus 2011 - 26 augustus 2011
plaats Lettele
aanwezigen E.E. (Esmé) Wiegman-van Meppelen Scheppink i e.a.
organisatie ChristenUnie (CU) i

Van vrijdag 19 augustus tot en met vrijdag 26 augustus is Esmé Wiegman als vakantiebegeleider mee met dit Koningskind. Dit Koningskind is een organisatie, die zich inzet voor persoonlijke ondersteuning van mensen met een handicap en hun verwanten. Daartoe organiseren zij onder meer vakanties, zie voor meer informatie: http://www.vakantiesditkoningskind.nl/.


1.

ChristenUnie (CU)

De ChristenUnie is een christelijke partij, met op sociaal en ecologisch gebied progressieve en op ethisch gebied behoudender standpunten. Politiek leider van de ChristenUnie is Gert-Jan Segers i. De huidige partijvoorzitter is Piet Adema.

De partij ontstond in januari 2000 als samenwerkingsverband tussen het Gereformeerd Politiek Verbond i (GPV) en de Reformatorische Politieke Federatie i (RPF). Per 1 januari 2004 zijn de partijen gefuseerd. Sinds 15 maart 2001 opereerden de fracties van deze partijen al onder naam ChristenUnie in de Tweede Kamer i. Ook in de Eerste Kamer i bestond al sinds 2001 een fractie van de ChristenUnie.

2.

Meer over...