The Night of Freedom, Utrecht

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC

Op vrijdagavond 23 september is het zover. In de WOOLLOOMOOLOO in Utrecht zal hèt liberale festival van het jaar plaatsvinden.

Het belooft een mooie avond te worden met een spannend programma. Zo zal er onder andere een cabaretier en live muziek zijn. Daarnaast een aantal leuke debatten met aansprekende politici. Zo hebben onder andere Hero Brinkman, Mark Verheijen en Boris van der Ham al laten weten dat ze aanwezig zullen zijn.

Vanaf 18.00 gaan de deuren al open om elkaar te ontmoeten voor de start van het programma van 19.00. Het officiële programma duurt tot 23:00, maar dan is de Night of Freedom natuurlijk nog niet afgelopen. De Woo biedt ons de mogelijkheid om de nacht feestelijk af te sluiten tot in de late uurtjes.

Laat dus weten dat je komt door je aan te melden op de FACEBOOK pagina!

Ben je nog geen lid van de JOVD of VVD, dan ontvang je bij de ingang een speciale gadget!


1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een rechtse liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 14 augustus 2023 Dilan Yesilgöz-Zegerius i. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid i (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij i (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 24 zetels, een verlies van 10 zetels ten opzichte van 2021. De VVD werd daarmee voor het eerst in dertien jaar niet de grootste partij in de Tweede Kamer. In de Eerste Kamer i heeft de VVD momenteel tien zetels. Er zitten vijf Nederlandse leden namens de VVD in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...