Protesteer mee tegen de bezuinigingen, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 19 september 2011 11:58
plaats Den Haag
locatie twee locaties Toon locatie
aanwezigen M. (Mariko) Peters i e.a.
organisatie GroenLinks (GL) i

Op maandag 19 september - de dag voor Prinsjesdag - protesteren maatschappelijke organisaties in Den Haag tegen de bezuinigingen van het kabinet. De maatregelen van het kabinet treffen de mensen aan de onderkant van de samenleving het hardst.

Er zijn op 19 september twee manifestaties in Den Haag gepland.

  • 'Walk of shame tour'. Een manifestatie op het Plein met een programma vanaf 11.58 u. Lees meer op de site van de organisatoren. Hier is GroenLinks zichtbaar aanwezig. Vanaf 13.30 uur vertrekken de demonstranten naar:
  • 'Stop de Stapeling'. Acties van de vakbonden samen met de Gehandicapten Raad Nederland. Op de Koekamplaan in Den Haag (naast het Malieveld) vindt vanaf 13.00u een podiumprogramma plaats. Lees meer op de site van de organisatoren.

We roepen iedereen op om ook naar Den Haag te komen. Laten we samen laten zien dat de plannen van het kabinet onhoudbaar zijn!

Help mee!

We laten zien dat GroenLinks de 'Walk of shame tour' ondersteunt. Ik heb daarbij hulp nodig van jullie. Het gaat om wat kleine hand- en spandiensten. Meld je uiterlijk woensdag 14 september aan bij Nathalie Nijs, nnijs@groenlinks.nl Wij zorgen voor lekkere broodjes en een reiskostenvergoeding. Ik reken op jullie!

Help mee, ook als je niet kunt komen!

  • Wie denkt mee over een mooie tekst om de maatregelen van het kabinet scherp te omschrijven? Gebruik bijvoorbeeld de Loesje-tekst "Sinds het nieuwe kabinet wordt het buiten de boot steeds drukker" als inspiratie. Laat je creatie achter op onze facebook-pagina.
  • Heb je zelf te maken met de gevolgen van de bezuinigingen? De NOS is op zoek naar persoonlijke verhalen. Kijk op 'Wat merkt u van de bezuiningen'.

1.

GroenLinks (GL)

GroenLinks is een progressieve partij, die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. De partij werd opgericht op 24 november 1990 als fusie van de Communistische Partij van Nederland i (CPN), de Evangelische Volkspartij i (EVP), de Politieke Partij Radikalen i (PPR) en de Pacifistisch-Socialistische Partij i (PSP). GroenLinks trok samen met de PvdA op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met de PvdA een gezamenlijke fractie i van 14 zetels. GroenLinks heeft drie zetels in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...