Besluit 2004/583 - Sluiting van een overeenkomst met Rusland tot wijziging van de overeenkomst tussen de EGKS en de regering van Rusland betreffende de handel in ijzer- en staalproducten

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Dit besluit was geldig van 26 juli 2004 tot 31 december 2004.

2.

Kerngegevens

officiële titel

2004/583/EG: Besluit van de Raad van 26 juli 2004 inzake de sluiting van een overeenkomst tussen de Europese Gemeenschap en de Russische Federatie tot wijziging van de overeenkomst tussen de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal en de regering van de Russische Federatie betreffende de handel in ijzer- en staalproducten

officiële Engelstalige titel

2004/583/EC: Council Decision of 26 July 2004 concerning the conclusion of an Agreement between the European Community and the Russian Federation amending the Agreement between the European Coal and Steel Community and the Government of the Russian Federation on trade in certain steel products
 
Rechtsinstrument Besluit
Wetgevingsnummer Besluit 2004/583
Origineel voorstel COM(2004)460 NLEN
Celex-nummer i 32004D0583

3.

Key dates

Document 26-07-2004
Bekendmaking in Publicatieblad 30-05-2006; OJ L 255, 31.7.2004,OJ L 142M , 30.5.2006, p. 31–32
Inwerkingtreding 26-07-2004; in werking datum document
Einde geldigheid 31-12-2004; zie 22004A0731(01)

4.

Wettekst

31.7.2004   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 255/31

 

BESLUIT VAN DE RAAD

van 26 juli 2004

inzake de sluiting van een overeenkomst tussen de Europese Gemeenschap en de Russische Federatie tot wijziging van de overeenkomst tussen de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal en de regering van de Russische Federatie betreffende de handel in ijzer- en staalproducten

(2004/583/EG)

DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE,

Gelet op het Verdrag tot oprichting van de Europese Gemeenschap, en met name op artikel 133, tezamen gelezen met artikel 300, lid 2, eerste zin,

Gezien het voorstel van de Commissie,

Overwegende hetgeen volgt

 

(1)

De partnerschaps- en samenwerkingsovereenkomst waarbij een partnerschap tot stand wordt gebracht tussen de Europese Gemeenschappen en hun lidstaten, enerzijds, en de Russische Federatie, anderzijds (1), is op 1 december 1997 in werking getreden.

 

(2)

Volgens artikel 21 van deze overeenkomst wordt de handel in producten die vallen onder het Verdrag tot oprichting van de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal (hierna „EGKS-producten” genoemd) geregeld bij titel III, met uitzondering van artikel 15, en bij een overeenkomst betreffende kwantitatieve regelingen voor de handel in EGKS-producten.

 

(3)

De Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal (EGKS) en de regering van de Russische Federatie hebben op 9 juli 2002 een overeenkomst betreffende de handel in bepaalde ijzer- en staalproducten (2) gesloten (hierna „de overeenkomst” genoemd) die namens de EGKS is goedgekeurd bij Besluit 2002/603/EGKS van de Commissie (3).

 

(4)

Het EGKS-Verdrag is op 23 juli 2002 vervallen en de Europese Gemeenschap heeft alle rechten en plichten van de EGKS overgenomen.

 

(5)

Ingevolge artikel 10, lid 2, van de overeenkomst zijn partijen overeengekomen dat de overeenkomst wordt voortgezet en dat alle rechten en plichten van de partijen op grond van de overeenkomst ook na het vervallen van het EGKS-Verdrag worden gehandhaafd.

 

(6)

De partijen hebben overleg gepleegd overeenkomstig artikel 2, lid 4, van de overeenkomst en zijn overeengekomen om de bij de overeenkomst vastgestelde kwantitatieve maxima te verhogen, gezien de uitbreiding van de Europese Unie.

 

(7)

Bovendien zijn de partijen overeengekomen om de kwantitatieve maxima te verhogen naar aanleiding van verklaring nr. 1 bij de overeenkomst betreffende de opzet van staalservicecentra in de Europese Unie.

 

(8)

De overeenkomst tot wijziging moet worden goedgekeurd,

BESLUIT:

Artikel 1

  • 1. 
    De overeenkomst tussen de Europese Gemeenschap en de Russische Federatie tot wijziging van de overeenkomst tussen de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal en de regering van de Russische Federatie betreffende de handel in bepaalde ijzer- en staalproducten wordt namens de Gemeenschap goedgekeurd.
  • 2. 
    De tekst van de overeenkomst is aan dit besluit gehecht.

Artikel 2

De voorzitter van de Raad wordt gemachtigd de persoon aan te wijzen die bevoegd is de overeenkomst te ondertekenen teneinde de Gemeenschap te binden.

Gedaan te Brussel, 26 juli 2004.

Voor de Raad

De voorzitter

  • B. 
    BOT
 

 

OVEREENKOMST

tussen de Europese Gemeenschap en de regering van de Russische Federatie tot wijziging van de overeenkomst tussen de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal en de regering van de Russische Federatie betreffende de handel in ijzer- en staalproducten van 9 juli 2002

DE EUROPESE GEMEENSCHAP...


Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

5.

Origineel voorstel

 

6.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

7.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

8.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.