Besluit 2004/585 - Regionale adviesraden in het kader van het gemeenschappelijk visserijbeleid

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Dit besluit is op 30 mei 2006 gepubliceerd en is op 10 augustus 2004 in werking getreden.

2.

Kerngegevens

officiële titel

2004/585/EG: Besluit van de Raad van 19 juli 2004 tot oprichting van regionale adviesraden in het kader van het gemeenschappelijk visserijbeleid

officiële Engelstalige titel

2004/585/EC: Council Decision of 19 July 2004 establishing Regional Advisory Councils under the Common Fisheries Policy
 
Rechtsinstrument Besluit
Wetgevingsnummer Besluit 2004/585
Origineel voorstel COM(2003)607 NLEN
Celex-nummer i 32004D0585

3.

Key dates

Document 19-07-2004
Bekendmaking in Publicatieblad 30-05-2006; OJ L 256, 3.8.2004,Special edition in Romanian: Chapter 04 Volume 007,OJ L 142M , 30.5.2006,Special edition in Bulgarian: Chapter 04 Volume 007,Special edition in Croatian: Chapter 04 Volume 001
Inwerkingtreding 10-08-2004; in werking datum publicatie + 7 zie art 12
Einde geldigheid 31-12-9999; opgeheven door 32013R1380

4.

Wettekst

3.8.2004   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 256/17

 

BESLUIT VAN DE RAAD

van 19 juli 2004

tot oprichting van regionale adviesraden in het kader van het gemeenschappelijk visserijbeleid

(2004/585/EG)

DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE,

Gelet op het Verdrag tot oprichting van de Europese Gemeenschap, en met name op artikel 37,

Gezien het voorstel van de Commissie,

Gezien het advies van het Europees Parlement (1),

Gezien het advies van het Europees Economisch en Sociaal Comité (2),

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

Verordening (EG) nr. 2371/2002 van de Raad van 20 december 2002 inzake de instandhouding en de duurzame exploitatie van de visbestanden in het kader van het gemeenschappelijk visserijbeleid (3), en met name de artikelen 31 en 32, voorzien in nieuwe vormen van deelname van de belanghebbenden aan het gemeenschappelijk visserijbeleid door middel van de oprichting van regionale adviesraden.

 

(2)

Voor een samenhangende aanpak bij de oprichting van de regionale adviesraden moeten deze raden overeenkomen met beheerseenheden op basis van biologische criteria en moet hun aantal, om zinvol advies te kunnen geven en uit praktisch oogpunt, beperkt blijven.

 

(3)

Aangezien de regionale adviesraden worden geleid door belanghebbenden, moeten zij hun structuur aanpassen aan de specifieke kenmerken van de betrokken visserijtakken en regio’s. Niettemin moet een algemeen kader worden vastgesteld voor de oprichting van de regionale adviesraden.

 

(4)

Terwille van de efficiëntie moet de omvang van de regionale adviesraden worden beperkt, maar tegelijkertijd moet worden gewaarborgd dat alle belangen in het kader van het gemeenschappelijk visserijbeleid worden behartigd, met inachtneming van het feit dat visserijbelangen daarbij het zwaarst wegen gezien de gevolgen die beheersmaatregelen en beleidsinitiatieven voor deze belangen hebben.

 

(5)

Om een consistente aanpak te waarborgen van vraagstukken die voor meer dan één regionale adviesraad van belang zijn, is het essentieel dat wordt gezorgd voor goede betrekkingen tussen de verschillende raden.

 

(6)

Gelet op de taken van het bij Besluit 1999/478/EG (4) van de Commissie inzake vernieuwing van het Raadgevend Comité voor de visserij en de aquacultuur (RCVA), dat bestaat uit vertegenwoordigers van een veelheid aan Europese organisaties en belangengroepen, moeten de werkzaamheden van de regionale adviesraden worden gecoördineerd met die van het RCVA, waaraan deze raden ook hun verslagen moeten toesturen.

 

(7)

Om ervoor te zorgen dat de oprichting van de regionale adviesraden naar behoren verloopt, is het van essentieel belang om met overheidsmiddelen in de aanloopkosten en in de kosten van tolken en vertalen van de raden, bij te dragen.

 

(8)

In dit besluit is een financieel referentiebedrag in de zin van punt 34 van het Interinstitutioneel Akkoord van 6 mei 1999 tussen het Europees Parlement, de Raad en de Commissie over de begrotingsdiscipline en de verbetering van de begrotingsprocedure (5) opgenomen voor de volledige looptijd van de financieringsbepalingen, zonder dat afbreuk wordt gedaan aan de bevoegdheden van de begrotingsautoriteit als omschreven in het Verdrag,

BESLUIT:

Artikel 1

Definities

In dit besluit wordt verstaan onder:

 

1.

„betrokken lidstaat”: een lidstaat die een visserijbelang heeft in het gebied of de visserijtak onder de bevoegdheid van een regionale adviesraad;

 

2.

„visserijsector”: de vangstsubsector die reders, kleinschalige vissers, vissers in loondienst, producentenorganisaties, alsook onder meer verwerkers, handelaars en andere afzetorganisaties en vrouwennetwerken omvat;

 

3.

„andere belangengroepen”: onder meer milieuorganisaties en groeperingen,...


Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

5.

Origineel voorstel

 

6.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

7.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de samenvatting van wetgeving, de geconsolideerde versie, de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en tot slot de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

8.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.