Verordening 2004/1736 - Instelling van een definitief antidumpingrecht op de invoer van touw van synthetische vezels uit India

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Deze verordening is op 8 oktober 2004 gepubliceerd.

2.

Kerngegevens

officiële titel

Verordening (EG) nr. 1736/2004 van de Raad van 4 oktober 2004 tot instelling van een definitief antidumpingrecht op de invoer van touw van synthetische vezels uit India

officiële Engelstalige titel

Council Regulation (EC) No 1736/2004 of 4 October 2004 imposing a definitive anti-dumping duty on imports of synthetic fibre ropes originating in India
 
Rechtsinstrument Verordening
Wetgevingsnummer Verordening 2004/1736
Origineel voorstel COM(2004)591 NLEN
Celex-nummer i 32004R1736

3.

Key dates

Document 04-10-2004
Bekendmaking in Publicatieblad 08-10-2004; Special edition in Croatian: Chapter 11 Volume 115,OJ L 142M , 30.5.2006,OJ L 311, 8.10.2004

4.

Wettekst

8.10.2004   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 311/1

 

VERORDENING (EG) Nr. 1736/2004 VAN DE RAAD

van 4 oktober 2004

tot instelling van een definitief antidumpingrecht op de invoer van touw van synthetische vezels uit India

DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE,

Gelet op het Verdrag tot oprichting van de Europese Gemeenschap,

Gelet op Verordening (EG) nr. 384/96 van de Raad van 22 december 1995 betreffende beschermende maatregelen tegen invoer met dumping uit landen die geen lid zijn van de Europese Gemeenschap (1) („de basisverordening”), en met name op artikel 11, lid 2,

Gezien het voorstel dat de Commissie na overleg in het Raadgevend Comité heeft ingediend,

Overwegende hetgeen volgt:

  • A. 
    VORIG ONDERZOEK
 

(1)

Bij Verordening (EG) nr. 1312/98 (2) heeft de Raad een definitief antidumpingrecht ingesteld op touw van synthetische vezels uit India.

  • B. 
    HUIDIG ONDERZOEK
 

(2)

Na de publicatie van het bericht dat de huidige antidumpingmaatregelen binnenkort zouden vervallen (3) heeft de Commissie een verzoek ontvangen om een herzieningsonderzoek in te leiden bij het vervallen van maatregelen dat werd ingediend door „het Liaison Committee of E.U. Twine, Cordage and Netting industries (Eurocord)” namens tien producenten die samen goed zijn voor een groot deel (53 %) van de totale productie in de EG van touw van synthetische vezels. Volgens het verzoek zal touw van synthetische vezels uit India waarschijnlijk opnieuw met schade veroorzakende dumping worden ingevoerd, indien de maatregelen vervallen.

 

(3)

Na overleg in het Raadgevend Comité was de Commissie van oordeel dat er voldoende bewijsmateriaal was om een herzieningsprocedure in te leiden (4) en is zij met een onderzoek begonnen ingevolge artikel 11, lid 2, van de basisverordening.

 

(4)

Het onderzoek naar de waarschijnlijkheid van een voortzetting dan wel herhaling van dumping bestreek de periode van 1 juli 2002 tot 30 juni 2003 („het onderzoektijdvak”), het onderzoek naar de ontwikkelingen die relevant zijn voor de beoordeling van de waarschijnlijkheid van een voortzetting dan wel herhaling van schade had betrekking op de periode van 1 januari 2000 tot het einde van het onderzoektijdvak („de beoordelingsperiode”).

 

(5)

De Commissie heeft de volgende partijen officieel van de inleiding van de herzieningsprocedure in kennis gesteld: de EG-producenten die het verzoek hadden ingediend, de overige producenten in de Gemeenschap, de exporteurs en de producenten/exporteurs in India, de haar bekende importeurs/handelaren, verwerkende bedrijven en toeleveranciers.

 

(6)

De Commissie verzocht de bovengenoemde partijen en alle andere partijen die zichzelf binnen de in het bericht van inleiding vermelde termijn bekend hadden gemaakt informatie in te dienen. Tevens werden de rechtstreeks betrokken partijen in de gelegenheid gesteld hun standpunt schriftelijk bekend te maken en een verzoek in te dienen om een onderhoud.

 

(7)

De Commissie heeft alle haar bekende belanghebbende partijen, d.w.z. vier producenten/exporteurs in India, zes niet-verbonden importeurs/handelaren in de EU, elf toeleveranciers van grondstoffen in de EU en 23 verwerkende bedrijven in de EU, vragenlijsten toegezonden. Zij ontving van geen van hen antwoord.

 

(8)

Verder zond de Commissie vragenlijsten aan vijf ondernemingen van de EG-bedrijfstak die waren geselecteerd als een representatieve steekproef van de producenten in de Gemeenschap die achter het verzoek staan voor een herzieningsonderzoek in verband met het vervallen van maatregelen en vroeg zij elf niet-klagende producenten in de Gemeenschap om informatie. De vijf ondernemingen in de steekproef beantwoordden de vragenlijst terwijl de niet-klagende producenten hieraan geen gehoor...


Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

5.

Origineel voorstel

 

6.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

7.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

8.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.