Besluit 2007/773 - 2007/773/Euratom: Beschikking van de Raad van 26 november 2007 houdende de verlenging gedurende één jaar van het lopende aanvullende onderzoeksprogramma, voor Euratom ten uitvoer te leggen door het Gemeenschappelijk Centrum voor onderzoek

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Deze beschikking was geldig van 1 januari 2007 tot 31 december 2007.

2.

Kerngegevens

officiële titel

2007/773/Euratom: Beschikking van de Raad van 26 november 2007 houdende de verlenging gedurende één jaar van het lopende aanvullende onderzoeksprogramma, voor de Europese Gemeenschap voor Atoomenergie ten uitvoer te leggen door het Gemeenschappelijk Centrum voor onderzoek

officiële Engelstalige titel

2007/773/Euratom: Council Decision of 26 November 2007 on a one year extension of the supplementary research programme to be implemented by the Joint Research Centre for the European Atomic Energy Community
 
Rechtsinstrument Beschikking
Wetgevingsnummer Besluit 2007/773
Origineel voorstel COM(2007)365
Celex-nummer i 32007D0773

3.

Key dates

Document 26-11-2007
Bekendmaking in Publicatieblad 30-11-2007; PB L 312 p. 29-31
Inwerkingtreding 01-01-2007; Toepassing zie art 5
30-11-2007; in werking datum publicatie zie art 5
Einde geldigheid 31-12-2007; einde programma zie art. 1

4.

Wettekst

30.11.2007   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 312/29

 

BESCHIKKING VAN DE RAAD

van 26 november 2007

houdende de verlenging gedurende één jaar van het lopende aanvullende onderzoeksprogramma, voor de Europese Gemeenschap voor Atoomenergie ten uitvoer te leggen door het Gemeenschappelijk Centrum voor onderzoek

(2007/773/Euratom)

DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE,

Gelet op het Verdrag tot oprichting van de Europese Gemeenschap voor Atoomenergie, en met name op artikel 7,

Gezien het voorstel van de Commissie, ingediend na raadpleging van het Wetenschappelijk en Technisch Comité,

Gezien het advies van de raad van beheer van het Gemeenschappelijk Centrum voor onderzoek (GCO),

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

De ontwikkeling van de nucleaire geneeskunde in de Europese Unie draagt bij tot de bescherming van de volksgezondheid en vereist dat in sterkere mate proefreactoren voor medische doeleinden worden gebruikt.

 

(2)

De Raad heeft op 19 februari 2004 een beschikking vastgesteld tot vaststelling van een door het Gemeenschappelijk Centrum voor onderzoek voor de Europese Gemeenschap voor Atoomenergie (1) uit te voeren aanvullend onderzoeksprogramma. Dat programma is vastgesteld voor een periode van drie jaar en loopt tot 1 januari 2007.

 

(3)

In het kader van het gemeenschappelijke beleid op het gebied van wetenschap en technologie is het aanvullende onderzoeksprogramma waarin gebruik wordt gemaakt van de hogefluxreactor te Petten (HFR) een van de voornaamste instrumenten van het Vijfde kaderprogramma van Euratom OTO-activiteiten om bij te dragen tot de ondersteuning en beproeving van medische diagnostische en therapeutische methoden, om de materiaalkunde verder te ontwikkelen en om veilige nucleaire technologieën te ondersteunen.

 

(4)

De HFR is in staat om ten minste tot 2015 te functioneren en in februari 2005 is aan de reactorexploitant een geactualiseerde exploitatievergunning verleend. Het aanvullende onderzoeksprogramma dient derhalve met één jaar te worden verlengd teneinde de technisch beschikbare middelen te gebruiken. De verlenging dient met terugwerkende kracht van kracht te worden om de lopende programma-activiteiten in de periode vanaf 1 januari 2007 te omvatten.

 

(5)

De financiële bijdragen voor de verlenging van dit aanvullende programma zullen rechtstreeks worden geleverd door Nederland en Frankrijk,

HEEFT DE VOLGENDE BESCHIKKING VASTGESTELD:

Artikel 1

Het aanvullende onderzoeksprogramma voor de exploitatie van de HFR (het „programma”) waarvan de doelstellingen in bijlage I zijn uiteengezet, wordt verlengd voor een periode van één jaar die ingaat op 1 januari 2007.

Artikel 2

De voor de uitvoering van het programma noodzakelijk geachte financiële bijdragen worden geraamd op 8,5 miljoen euro. De verdeling van de bijdragen staat in bijlage II.

Artikel 3

De Commissie draagt via haar Gemeenschappelijk Centrum voor onderzoek de verantwoordelijkheid voor de uitvoering van het programma. De raad van beheer van het Gemeenschappelijk Centrum voor onderzoek wordt op de hoogte gehouden van de uitvoering van het programma.

Artikel 4

De Commissie brengt vóór 15 juni 2008 aan het Europees Parlement, de Raad en het Europees Economisch en Sociaal Comité verslag uit over de uitvoering van deze beschikking.

Artikel 5

Deze beschikking treedt in werking op de dag van de bekendmaking ervan in het Publicatieblad van de Europese Unie.

Deze beschikking is van toepassing vanaf 1 januari 2007.

Artikel 6

Deze beschikking is gericht tot de lidstaten.

Gedaan te Brussel, 26 november 2007.

Voor de Raad

De voorzitter

  • J. 
    SILVA
 

 

BIJLAGE I

WETENSCHAPPELIJKE EN TECHNISCHE DOELSTELLINGEN VAN HET PROGRAMMA

De voornaamste doelstellingen...


Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

5.

Origineel voorstel

 

6.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

7.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

8.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.