Verordening 2008/453 - Kwartaalstatistieken van vacatures in de EG

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Deze verordening is op 4 juni 2008 gepubliceerd en is op 24 juni 2008 in werking getreden.

2.

Kerngegevens

officiële titel

Verordening (EG) nr. 453/2008 van het Europees Parlement en de Raad van 23 april 2008 inzake kwartaalstatistieken van vacatures in de Gemeenschap

officiële Engelstalige titel

Regulation (EC) No 453/2008 of the European Parliament and of the Council of 23 April 2008 on quarterly statistics on Community job vacancies
 
Rechtsinstrument Verordening
Wetgevingsnummer Verordening 2008/453
Origineel voorstel COM(2007)76 NLEN
Celex-nummer i 32008R0453

3.

Key dates

Document 23-04-2008
Bekendmaking in Publicatieblad 04-06-2008; Special edition in Croatian: Chapter 05 Volume 006,OJ L 145, 4.6.2008
Inwerkingtreding 24-06-2008; in werking datum publicatie + 20 zie art 12
Einde geldigheid 31-12-9999

4.

Wettekst

4.6.2008   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 145/234

 

VERORDENING (EG) Nr. 453/2008 VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD

van 23 april 2008

inzake kwartaalstatistieken van vacatures in de Gemeenschap

(Voor de EER relevante tekst)

HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE,

Gelet op het Verdrag tot oprichting van de Europese Gemeenschap, en met name op artikel 285, lid 1,

Gezien het voorstel van de Commissie,

Gezien het advies van het Europees Economisch en Sociaal Comité (1),

Gezien het advies van de Europese Centrale Bank (2),

Handelend volgens de procedure van artikel 251 van het Verdrag (3),

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

Tijdens de vergadering te Brussel van 8 december 2003 heeft de Raad goedkeuring verleend aan de ontwikkeling en de publicatie van een structuurindicator inzake vacatures.

 

(2)

In het Actieplan betreffende statistische vereisten ten behoeve van de Economische en Monetaire Unie, goedgekeurd door de Raad op 29 september 2000, en de daaropvolgende voortgangsverslagen over de uitvoering van dat plan wordt prioriteit gegeven aan de ontwikkeling van een rechtsgrondslag voor statistieken van vacatures.

 

(3)

Het Comité voor de werkgelegenheid, ingesteld bij Besluit 2000/98/EG van de Raad (4), heeft bevestigd dat er behoefte is aan een indicator inzake vacatures om toezicht te houden op de Europese werkgelegenheidsstrategie die is ingevoerd bij Beschikking 2005/600/EG van de Raad van 12 juli 2005 betreffende de richtsnoeren voor het werkgelegenheidsbeleid van de lidstaten (5).

 

(4)

Besluit nr. 1672/2006/EG van het Europees Parlement en de Raad van 24 oktober 2006 tot vaststelling van een communautair programma voor werkgelegenheid en maatschappelijke solidariteit — Progress (6) voorziet in de financiering van de relevante maatregelen met inbegrip van, zoals in dat besluit wordt vermeld, het verbeteren van „het inzicht in de werkgelegenheidssituatie en -vooruitzichten, met name via analyses en studies en de opstelling van statistieken en gemeenschappelijke indicatoren in het kader van de Europese Werkgelegenheidsstrategie”.

 

(5)

De Commissie heeft in het kader van de Europese Werkgelegenheidsstrategie gegevens nodig over vacatures, uitgesplitst naar economische activiteit, en andere kenmerken, om het niveau en de structuur van de vraag naar arbeid te volgen en te analyseren.

 

(6)

De Commissie en de Europese Centrale Bank moeten snel over kwartaalgegevens over vacatures kunnen beschikken om toe te zien op de kortetermijnveranderingen in de vacatures. Vacaturegegevens die zijn gecorrigeerd voor seizoensinvloeden vergemakkelijken de interpretatie van de veranderingen per kwartaal.

 

(7)

De vacaturegegevens moeten relevant zijn; dit houdt onder meer in dat zij volledig zijn, nauwkeurig met de juiste dekking, actueel, coherent, vergelijkbaar en gemakkelijk toegankelijk voor de gebruikers.

 

(8)

De voordelen van het verzamelen op communautair niveau van volledige gegevens over alle segmenten van de economie moeten worden afgewogen tegen de meldingsmogelijkheden en de enquêtedruk, met name voor het midden- en kleinbedrijf.

 

(9)

Er dient een specifieke inspanning te worden geleverd om alle gegevens betreffende eenheden met minder dan tien werknemers zo spoedig mogelijk in de statistieken op te nemen.

 

(10)

Om de reikwijdte van de te verzamelen statistieken en de mate van detaillering naar economische activiteit te bepalen, moet de thans geldende versie van het gemeenschappelijke classificatiesysteem voor economische activiteiten in de Gemeenschap, NACE, worden toegepast.

 

(11)

Bij de productie en verspreiding van communautaire statistieken in het kader van deze verordening moeten de nationale en...


Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

5.

Origineel voorstel

 

6.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

7.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de samenvatting van wetgeving, de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en tot slot de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

8.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.