Besluit 2008/578 - Sluiting van een overeenkomst met de Raad van Europa inzake samenwerking tussen het Bureau van de EU voor de grondrechten en de Raad van Europa

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Dit besluit is op 15 juli 2008 gepubliceerd en is op 28 februari 2008 in werking getreden.

2.

Kerngegevens

officiële titel

2008/578/EG: Besluit van de Raad van 28 februari 2008 betreffende de sluiting van een overeenkomst tussen de Europese Gemeenschap en de Raad van Europa inzake samenwerking tussen het Bureau van de Europese Unie voor de grondrechten en de Raad van Europa

officiële Engelstalige titel

2008/578/EC: Council Decision of 28 February 2008 relating to the conclusion of an Agreement between the European Community and the Council of Europe on cooperation between the European Union Agency for Fundamental Rights and the Council of Europe
 
Rechtsinstrument Besluit
Wetgevingsnummer Besluit 2008/578
Origineel voorstel COM(2007)478 NLEN
Celex-nummer i 32008D0578

3.

Key dates

Document 28-02-2008
Bekendmaking in Publicatieblad 15-07-2008; PB L 186 p. 6-6
Inwerkingtreding 28-02-2008; in werking datum document
Einde geldigheid 31-12-9999

4.

Wettekst

15.7.2008   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 186/6

 

BESLUIT VAN DE RAAD

van 28 februari 2008

betreffende de sluiting van een overeenkomst tussen de Europese Gemeenschap en de Raad van Europa inzake samenwerking tussen het Bureau van de Europese Unie voor de grondrechten en de Raad van Europa

(2008/578/EG)

DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE,

Gelet op het Verdrag tot oprichting van de Europese Gemeenschap, en met name op artikel 308, in samenhang met artikel 300, lid 2, eerste alinea, en lid 3, eerste alinea,

Gezien het voorstel van de Commissie,

Gezien het advies van het Europees Parlement,

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

Verordening (EG) nr. 168/2007 van de Raad van 15 februari 2007 tot oprichting van een Bureau van de Europese Unie voor de grondrechten (1) voorziet in nauwe samenwerking tussen het Bureau en de Raad van Europa.

 

(2)

De Commissie heeft namens de Europese Gemeenschap met de Raad van Europa onderhandeld over een Overeenkomst tussen de Europese Gemeenschap en de Raad van Europa inzake samenwerking tussen het Bureau van de Europese Unie voor de grondrechten en de Raad van Europa („de overeenkomst”).

 

(3)

De overeenkomst dient bijgevolg te worden ondertekend en goedgekeurd,

BESLUIT:

Artikel 1

De Overeenkomst tussen de Europese Gemeenschap en de Raad van Europa inzake samenwerking tussen het Bureau van de Europese Unie voor de grondrechten en de Raad van Europa, zoals opgenomen in artikel 9 van Verordening (EG) nr. 168/2007, wordt hierbij namens de Europese Gemeenschap goedgekeurd.

De tekst van de overeenkomst is aan dit besluit gehecht.

Artikel 2

De voorzitter van de Raad wordt hierbij gemachtigd de persoon/personen aan te wijzen die bevoegd is/zijn de overeenkomst te ondertekenen, waarmee de instemming van de Gemeenschap om door de overeenkomst gebonden te zijn tot uiting wordt gebracht (2).

Artikel 3

Dit besluit wordt bekendgemaakt in het Publicatieblad van de Europese Unie.

Gedaan te Brussel, 28 februari 2008.

Voor de Raad

De voorzitter

  • D. 
    MATE
 

  • (2) 
    De datum van inwerkingtreding van de overeenkomst wordt door het secretariaat-generaal van de Raad bekendgemaakt in het Publicatieblad van de Europese Unie.
 


Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

5.

Origineel voorstel

 

6.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

7.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

8.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.