2007/835/EG: Besluit nr. 3/2007 van de Associatieraad EU-Algerije van 29 november 2007 tot oprichting van subcomités van het Associatiecomité en van een werkgroep sociale zaken

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Deze overig is op 15 december 2007 gepubliceerd en is op 29 november 2007 in werking getreden.

2.

Kerngegevens

officiële titel

2007/835/EG: Besluit nr. 3/2007 van de Associatieraad EU-Algerije van 29 november 2007 tot oprichting van subcomités van het Associatiecomité en van een werkgroep sociale zaken

officiële Engelstalige titel

2007/835/EC: Decision No 3/2007 of the EU-Algeria Association Council of 29 November 2007 setting up subcommittees of the Association Committee and a working party on social affairs
 
Rechtsinstrument Overig
Celex-nummer i 22007D0835

3.

Key dates

Document 29-11-2007
Bekendmaking in Publicatieblad 15-12-2007; PB L 330 p. 31-43
Ondertekening 29-11-2007; Brussel
29-11-2007; Brussel
Inwerkingtreding 29-11-2007; in werking datum document
Einde geldigheid 31-12-9999

4.

Wettekst

15.12.2007   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 330/31

 

BESLUIT Nr. 3/2007 VAN DE ASSOCIATIERAAD EU-ALGERIJE

van 29 november 2007

tot oprichting van subcomités van het Associatiecomité en van een werkgroep sociale zaken

(2007/835/EG)

DE ASSOCIATIERAAD EU-ALGERIJE,

Gelet op de Europees-mediterrane Overeenkomst waarbij een associatie tot stand wordt gebracht tussen de Europese Gemeenschap en haar lidstaten, enerzijds, en de Democratische Volksrepubliek Algerije, anderzijds (1),

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

Uiterlijk op 31 augustus 2017 moet een vrijhandelszone tussen de Europese Unie en de Democratische Volksrepubliek Algerije tot stand zijn gebracht.

 

(2)

De betrekkingen van de Europese Unie met de landen van het zuidelijke Middellandse Zeegebied worden als gevolg van de tenuitvoerlegging van de Euro-mediterrane overeenkomsten en de voortzetting van het Euro-mediterrane partnerschap steeds complexer.

 

(3)

Bij de associatiecomités van de andere geassocieerde landen zijn subcomités opgericht met het oog op het toezicht op de tenuitvoerlegging van de prioriteiten van het partnerschap en de harmonisatie van de wetgeving.

 

(4)

Er bestaat een groeiende noodzaak om het milieubeleid in de verschillende beleidsterreinen te integreren, aangezien duurzame ontwikkeling de doelstelling is.

 

(5)

In artikel 98 van de overeenkomst is bepaald dat werkgroepen of lichamen kunnen worden opgezet ten behoeve van de uitvoering van de overeenkomst, en in artikel 76 van de overeenkomst is bepaald dat een werkgroep wordt opgericht om de uitvoering van de bepalingen op het gebied van sociale zaken te evalueren,

BESLUIT:

Enig artikel

De in bijlage I vermelde werkgroep en de in diezelfde bijlage vermelde subcomités bij het Associatiecomité EU-Algerije worden hierbij opgericht, en de in bijlage II vermelde reglementen van orde van deze werkgroep en deze subcomités worden hierbij vastgesteld.

Zij werken onder het gezag van het Associatiecomité, waaraan zij na elke vergadering verslag uitbrengen. De werkgroep voor sociale zaken en de subcomités zijn niet bevoegd om besluiten te nemen.

Het Associatiecomité neemt alle andere nodige maatregelen met het oog op hun goede functioneren en stelt de Associatieraad daarvan in kennis.

De Associatieraad kan besluiten andere subcomités of groepen op te richten, of bestaande subcomités of groepen op te heffen.

Dit besluit treedt in werking op de dag van zijn vaststelling.

Gedaan te Brussel, 29 november 2007.

Voor de Associatieraad

De voorzitter

  • M. 
    MEDELCI
 

 

BIJLAGE I

ASSOCIATIEOVEREENKOMST EU-ALGERIJE

Werkgroep sociale zaken en aan het Associatiecomité toegevoegde subcomités

 

1.

Werkgroep sociale zaken

 

2.

Subcomité industrie, handel en diensten

 

3.

Subcomité vervoer, milieu en energie

 

4.

Subcomité informatiemaatschappij, onderzoek, innovatie, onderwijs, audiovisuele media en cultuur

 

5.

Subcomité landbouw en visserij

 

6.

Subcomité justitie en binnenlandse zaken

 

7.

Subcomité douanesamenwerking

Kwesties betreffende de democratische beginselen en de mensenrechten worden momenteel besproken binnen de politieke dialoog in het kader van de associatieovereenkomst. Deze vraagstukken zullen uiteindelijk worden behandeld in het kader van een specifiek forum in de vorm van een ad-hoccomité, zodra de dialoog een dieper niveau zal hebben bereikt.

 

BIJLAGE II

REGLEMENT VAN ORDE

Werkgroep EU-Algerije sociale zaken

  • 1. 
    Samenstelling en voorzitterschap

De werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van de Europese Gemeenschap en haar lidstaten en van de regering van de...


Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

5.

Origineel voorstel

 

6.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

7.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

8.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.