Parlamentarium (bezoekerscentrum Europees Parlement)

Met dank overgenomen van Europa Nu.
het parlementarium

Dit is het bezoekerscentrum van het Europese Parlement in Brussel dat op 14 oktober 2011 haar deuren opende. Het centrum is bedoeld om Europese burgers vertrouwd te maken met het Europees Parlement. Door middel van vernieuwde en onderhoudende multimediatoepassingen worden zowel kinderen als volwassenen geïnformeerd over het werk van europarlementariërs en over hoe hun werk het dagelijks leven van de Europese burger beïnvloedt.

De bezoekers van het Parlamentarium krijgen een dynamische, interactieve multimediarondleiding over de geschiedenis van de Europese integratie en de impact daarvan op het dagelijks leven. Door middel van een surroundscherm kunnen geïnteresseerden zich midden in de actie van het Europees Parlement wagen. De zogenaamde stemmentunnel geeft de bezoeker een idee over de hoeveelheid verschillende talen die in Europa gesproken worden. Ook is het mogelijk om de drie werklocaties van het Europees Parlement te verkennen dankzij 3D-modellen.

Het Parlamentarium is het enige bezoekerscentrum dat volledig toegankelijk is in 24 talen. Dat is mogelijk dankzij een kleine draagbare mediagids, waarop de gebruiker de taal van zijn voorkeur kan kiezen. Het centrum is 7 dagen per week geopend en de toegang is geheel gratis.