Met de Girlz in politics mee naar een Emancipatiedebat, Amsterdam

datum 8 maart 2008 15:00 - 17:00
plaats Amsterdam
locatie Het badhuis, Javaplein 21 Tijd: Inloop vanaf Na het debat is er natuurlijk alle ruimte en tijd om gezellig na te borrelen Toon locatie
aanwezigen S. (Salima) Belhaj i, R. (Roos) Wouters e.a.
organisatie Jonge Socialisten in de PvdA (JS) i

Ter ere van de Internationale Vrouwendag organiseren de Jonge Democraten (JD) op 8 maart van 15:00 uur tot 17:00 uur een paneldebat in café het Badhuis te Amsterdam. De Werkgroep Internationaal Beleid en Girlz in Politics zijn aanwezig op deze dag! Wil je ook graag komen? Laat het dan weten op wib@js.nl (Werkgroep Internationaal Beleid) of anne.kwakkenbos@gmail.com (Girlz in Politics). Het debat van de JD wordt georganiseerd in het kader van Internationale Vrouwendag en gaat over de vraag: Emancipatie, hoe ver moeten we eigenlijk gaan? Internationale Vrouwendag werd voor het eerst uitgeroepen door Clara Zetkin op de internationale vrouwenconferentie in Kopenhagen in 1910. Hier namen toen nog maar 100 mannen en vrouwen aan deel en stond algemeen kiesrecht centraal. Inmiddels is zowel de emancipatie als de Internationale vrouwendag, dat inmiddels een door de VN erkende feestdag is en in 97 Nederlandse gemeentes gevierd wordt, een heel eind gekomen. De bedoeling van deze dag is opnieuw de gemeenschappelijke strijdpunten van de vrouwenbeweging naar voren te brengen. De volgende onderwerpen komen aan bod: Wat zijn deze gemeenschappelijke strijdpunten? Moet de overheid zich ermee bemoeien en zoja op welke manier dan? Is emancipatie niet allang voltooid? En zoniet welke richting moeten we dan op? Prof. Joop Schippers (hoogleraar arbeids- en emancipatie-economie), Roos Wouters (politicoloog en bestuurslid AVV) en Thessa Sambou (Godinnennetwerk) zullen het gaan hebben over de toekomst van emancipatie. Het debat wordt geleid door Salima Belhaj van D66. Locatie: Het badhuis, Javaplein 21, Amsterdam Tijd: Inloop vanaf 14:00 Na het debat is er natuurlijk alle ruimte en tijd om gezellig na te borrelen.


1.

Jonge Socialisten in de PvdA (JS)

Deze organisatie is de onafhankelijke politieke jongerenorganisatie van de PvdA i. De Jonge Socialisten in de PvdA (JS) wil jongeren interesseren voor politiek en jongerenparticipatie bevorderen in politieke en maatschappelijke zin. Belangrijke maatschappelijke onderwerpen waar JS zich mee bezighoudt zijn: goed en toegankelijk onderwijs, sociale zekerheid, werkgelegenheid, duurzame ontwikkeling en milieu.

2.

Meer over...