Besluit 2011/901 - Sluiting van de Overeenkomst inzake de bevordering, de beschikbaarstelling en het gebruik van het Galileo- en het gps-navigatiesysteem en verwante toepassingen tussen de EG en de VS

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Dit besluit is op 31 december 2011 gepubliceerd en is op 12 december 2011 in werking getreden.

2.

Kerngegevens

officiële titel

2011/901/EU: Besluit van de Raad van 12 december 2011 betreffende de sluiting van de Overeenkomst inzake de bevordering, de beschikbaarstelling en het gebruik van het Galileo- en het gps-navigatiesysteem en verwante toepassingen tussen de Europese Gemeenschap en haar lidstaten, enerzijds, en de Verenigde Staten van Amerika, anderzijds

officiële Engelstalige titel

2011/901/EU: Council Decision of 12 December 2011 on the conclusion of the Agreement on the promotion, provision and use of Galileo and GPS satellite-based navigation systems and related applications between the European Community and its Member States, of the one part, and the United States of America, of the other part
 
Rechtsinstrument Besluit
Wetgevingsnummer Besluit 2011/901
Origineel voorstel COM(2011)124 NLEN
Celex-nummer i 32011D0901

3.

Key dates

Document 12-12-2011
Bekendmaking in Publicatieblad 31-12-2011; OJ L 348, 31.12.2011,Special edition in Croatian: Chapter 13 Volume 039
Inwerkingtreding 12-12-2011; in werking datum document zie art 4
Einde geldigheid 31-12-9999

4.

Wettekst

31.12.2011   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 348/1

 

BESLUIT VAN DE RAAD

van 12 december 2011

betreffende de sluiting van de Overeenkomst inzake de bevordering, de beschikbaarstelling en het gebruik van het Galileo- en het gps-navigatiesysteem en verwante toepassingen tussen de Europese Gemeenschap en haar lidstaten, enerzijds, en de Verenigde Staten van Amerika, anderzijds

(2011/901/EU)

DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie, en met name artikel 171, en artikel 172, eerste alinea, juncto artikel 218, lid 6, onder a), en artikel 218, lid 8, eerste alinea,

Gezien het voorstel van de Europese Commissie,

Gezien de goedkeuring van het Europees Parlement (1),

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

Op 30 september 1999 heeft de Raad de Commissie gemachtigd onderhandelingen met de Verenigde Staten van Amerika te openen met het oog op de sluiting van een overeenkomst betreffende de ontwikkeling van een civiel wereldwijd navigatiesysteem.

 

(2)

Overeenkomstig het besluit van de Raad van 22 juni 2004 is de Overeenkomst inzake de bevordering, de beschikbaarstelling en het gebruik van het Galileo- en het gps-navigatiesysteem en verwante toepassingen tussen de Europese Gemeenschap en haar lidstaten, enerzijds, en de Verenigde Staten van Amerika, anderzijds, (hierna „de overeenkomst” genoemd) op 26 juni 2004 in Dromoland Castle, Ierland, ondertekend en wordt zij, hangende de inwerkingtreding, sinds 1 november 2008 voorlopig toegepast.

 

(3)

De lidstaten zullen naar behoren worden vertegenwoordigd in de werkgroepen die krachtens de overeenkomst worden ingesteld.

 

(4)

De overeenkomst moet worden goedgekeurd,

HEEFT HET VOLGENDE BESLUIT VASTGESTELD:

Artikel 1

De Overeenkomst inzake de bevordering, de beschikbaarstelling en het gebruik van het Galileo- en het gps-navigatiesysteem en verwante toepassingen tussen de Europese Gemeenschap en haar lidstaten, enerzijds, en de Verenigde Staten van Amerika, anderzijds, wordt hierbij namens de Europese Unie goedgekeurd.

De tekst van de overeenkomst is aan dit besluit gehecht.

Artikel 2

De voorzitter van de Raad bezorgt, namens de Unie, de in artikel 20, lid 1, van de overeenkomst (2) bedoelde diplomatieke nota aan de Verenigde Staten van Amerika en doet de volgende kennisgeving:

„Ingevolge de inwerkingtreding van het Verdrag van Lissabon op 1 december 2009 heeft de Europese Unie de Europese Gemeenschap vervangen en is zij haar opvolgster; vanaf die datum oefent zij alle rechten van de Europese Gemeenschap uit en neemt zij alle verplichtingen van de Europese Gemeenschap over. Verwijzingen in de tekst van de overeenkomst naar „de Europese Gemeenschap” moeten derhalve, waar passend, worden gelezen als verwijzingen naar „de Europese Unie”.”.

Artikel 3

  • 1. 
    De Unie wordt in de krachtens artikel 13 van de overeenkomst ingestelde werkgroepen vertegenwoordigd door een vertegenwoordiger van de Commissie en de lidstaten, waar passend, door hun respectieve vertegenwoordiger.
  • 2. 
    De in artikel 19, lid 2, van de overeenkomst bedoelde informatie wordt gezamenlijk verstrekt door de Unie en de lidstaten. De informatie wordt door de Commissie namens de Unie en de lidstaten ingediend.
  • 3. 
    Het standpunt dat door de Unie zal worden ingenomen in de in punt 6 van de bijlage bij de overeenkomst bedoelde groepen, wordt vastgesteld door de Raad op voorstel van de Commissie.

Artikel 4

Dit besluit treedt in werking op de dag waarop het wordt vastgesteld.

Gedaan te Brussel, 12 december 2011.

Voor de Raad

De voorzitter

  • S. 
    NOWAK
 

  • (1) 
    Advies gegeven op 26 oktober 2010.
  • (2) 
    De datum van inwerkingtreding van de overeenkomst wordt bekendgemaakt in het Publicatieblad van de Europese Unie door het secretariaat-generaal van de Raad.
 


Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

5.

Origineel voorstel

 

6.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

7.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

8.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.