De Euro. De beslissers van toen aan het woord, Amsterdam

datum 9 februari 2012 17:00 - 19:00
plaats Amsterdam
locatie Singel 452, 1017 AW Toon locatie
aanwezigen R.F.M. (Ruud) Lubbers i, W. (Wim) Kok i, C. (Cees) Maas, (László) Szaszfalvi e.a.
organisatie SPUI25

Op 7 februari 1992 ondertekenden de Europese regeringsleiders het ‘Verdrag van Maastricht’. Het twintigjarig jubileum van ‘Maastricht’ wordt overschaduwd door de eurocrisis. Financieel journalist Roel Janssen gaat in gesprek met ministers en topambtenaren die indertijd verantwoordelijk waren voor de totstandkoming van het verdrag: premier Ruud Lubbers i, minister van Financiën Wim Kok i, thesaurier-generaal Cees Maas en directeur van De Nederlandsche Bank i André Szász. Ze vertellen over de verwachtingen die ze koesterden, over de tekortkomingen in het verdrag en over de onvoorziene ontwikkelingen die tot de huidige crisis hebben geleid. Ze geven ook aan hoe het twintig jaar na ‘Maastricht’ verder moet om de toekomst van de euro zeker te stellen.

Deze discussie is de eerste in de reeks ‘Europa in debat’, georganiseerd door de opleiding Europese Studies en de daaraan verbonden Alumnikring( KES).

Aanmelden en locatie (SINGELKERK)

LET OP!

Deze bijeenkomst vindt plaats in de Singelkerk. Adres: Singel 452, 1017 AW Amsterdam.

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. U dient zich wel van tevoren in te schrijven via onderstaande link AANMELDEN.

VerwijzingenAANMELDEN

Singelkerk Amsterdam

www.spui25.nl


1.

Meer over...