Themamiddag De Arabische Lente, Amsterdam

Amsterdam
© PDC
datum 17 maart 2012 14:00
plaats Amsterdam
locatie De Nieuwe Liefde, Da Costakade 102 Toon locatie
aanwezigen M. (Mariko) Peters i e.a.
organisatie De Nieuwe Liefde i

De Linker Wang en de Midden-Oosten Werkgroep van GroenLinks beleggen een themamiddag over De Arabische Lente. Samen met sprekers - deskundigen die goed op de hoogte zijn van de situatie in de Arabische Landen - staan de aanwezigen stil bij de betekenis van de Arabische Lente, een jaar na het begin van de revoluties.Doel is een evenwichtig beeld te schetsen van de stand van zaken en de effecten.

Hoe kan GroenLinks de ontwikkelingen beoordelen? Wat wordt de agenda over de democratisering in het Midden-Oosten? Welke spanning ervaren we door de opkomst van islamitische partijen voor de positie van religieuze, politieke en seksuele minderheden? Meer informatie is te vinden op de website van De Linker Wang.


1.

De Nieuwe Liefde

Stichting De Nieuwe Liefde organiseert publieke programma's over religie, cultuur en maatschappij. Daarnaast is ruimte voor poëzie, muziek en theater en wordt een tijdschrift uitgegeven, Roodkoper. De stichting beheert en verspreidt tevens het werk van dichter en theoloog Huub Oosterhuis, initiatiefnemer en bestuurslid van de stichting.

2.

Meer over...