Minister Verhagen brengt werkbezoek aan Japan, Tokio

Tokyo
datum 21 februari 2012
plaats Tokio, Japan
aanwezigen M.J.M. (Maxime) Verhagen i e.a.
organisatie Christen-Democratisch Appèl (CDA) i

Dinsdag 21 en woensdag 22 februari

Minister Verhagen brengt een werkbezoek aan Japan. Hij spreekt daar met Japanse ministers en bedrijven over de verbetering van de toegang tot de markt en de mogelijkheid van investeringen. Minister Verhagen voert in de Japanse hoofdstad Tokio met zijn ambtgenoten van Economie, Handel en Industrie en van Landbouw, Bosbouw en Visserij besprekingen over vrijhandel en een betere toegang voor Nederlandse agrarische producten. Tijdens het bezoek zijn er diverse ontmoetingen tussen bedrijven uit de Nederlandse topsectoren en voor hen interessante Japanse partners zoals Mitsubishi Heavy Industries, Astellas, Menicon, Omron, Yusen Logistics en Nippon Express. Minister Verhagen ontmoet daarnaast de topmannen van Canon, Fujifilm en Mitsubishi Motor Corporation (MMC).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met woordvoerder Bart Rijs, 070-3797552, 06- 46152439 en b.j.m.rijs@mineleni.nl


1.

Christen-Democratisch Appèl (CDA)

Het Christen-Democratisch Appèl (CDA) is een christelijk geïnspireerde partij in het centrum van het politieke spectrum. Henri Bontenbal i is momenteel politiek leider van het CDA. De partij werd opgericht op 11 oktober 1980 als fusie van Anti-Revolutionaire Partij i (ARP), Christelijk-Historische Unie i (CHU) en Katholieke Volkspartij i (KVP).

De partij behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 5 zetels, een verlies van 10 zetels ten opzichte van de Tweede Kamerverkiezingenin 2021. De partij heeft zes zetels in de Eerste Kamer en vijf zetels in het Europees Parlement.

2.

Meer over...