Kandidaat!

Met dank overgenomen van M.H.P. (Martijn) van Dam i, gepubliceerd op woensdag 22 februari 2012, 1:46.

Ik heb goed nagedacht de afgelopen dagen en mijn beslissing genomen. Ik doe mee! Ik stel me kandidaat voor het politiek leiderschap van de Partij van de Arbeid.

We hebben het gevoel dat we minder grip op het leven hebben gekregen. In plaats van warmer en persoonlijker, dreigt ons leven juist abstracter en anoniemer te worden:

  • Reorganisaties van bedrijven omdat de aandeelhouder een procent meer winst wil.
  • Verloren in de wacht bij de helpdesk van je internetbedrijf.
  • Een woningbouwvereniging die zijn geld niet in de wijk stopt, maar miljarden kwijtraakt aan financiële producten - en dat ook nog verborgen houdt.

Het is tijd voor de samenleving om het heft weer in handen te nemen.

Het wordt tijd dat mensen, hun keuzes en hun toekomst weer centraal staan. Meer macht aan mensen. Dít is het moment om dat voor elkaar te krijgen.

De PvdA heeft veel bereikt. Mensen hebben veel meer kansen gekregen. Meer zekerheid gekregen als er iets misgaat. Dat heeft de samenleving veranderd. Mensen zijn onafhankelijker geworden, wisselen vaker van baan. Dat is positief.

Maar tegenover die grotere kansen staat meer onzekerheid. Onze samenleving is daar nog niet goed op ingericht. Daarom moeten we een volgende stap gaan zetten.

Dit is het moment voor de PvdA van morgen: een partij die aansluit bij de veranderde samenleving. Die de nieuwe generatie weer het vertrouwen geeft dat morgen beter kan worden dan vandaag. Die niet de gevestigde belangen verdedigt, maar de strijd daarmee aangaat.

Om de sociaaldemocratie van de toekomst vorm te geven ben ik kandidaat voor het politiek leiderschap van de PvdA.

Ik wil je vragen mee te doen. Steun me door deze pagina te liken, door te sturen of door me te volgen op Twitter. Door bevriende PvdA-ers aan te spreken. En door te stemmen vanaf woensdag 7 maart. Als we samen de schouders eronder zetten, krijgen we een nieuwe PvdA. En daarna gaan we keihard werken voor een nieuw Nederland!