Brief regering; Gesprek met Samen kerk in Nederland (SKIN) over de integratienota van het kabinet - Integratiebeleid

Deze brief is onder nr. 3 toegevoegd aan dossier 32824 - Integratiebeleid.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Integratiebeleid; Brief regering; Reactie op verzoek van de commissie voor Binnenlandse Zaken om een afschrift van de reactie op de brief van Samen kerk in Nederland (SKIN) over de integratienota van het kabinet
Document­datum 10-04-2012
Publicatie­datum 10-04-2012
Nummer KST328243
Kenmerk 32824, nr. 3
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2011–2012

32 824

Integratiebeleid

Nr. 3

BRIEF VAN DE MINISTER VOOR IMMIGRATIE, INTEGRATIE EN ASIEL

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 4 april 2012

De vaste Kamercommissie voor Binnenlandse Zaken heeft mij verzocht om een afschrift van de reactie op de brief van Samen kerk in Nederland (SKIN) d.d. 30 juni 2011 over de integratienota van het kabinet.

Naar aanleiding van de brief, heb ik op 28 februari gesproken met enkele vertegenwoordigers van SKIN. Het gesprek is gebruikt om wederzijds kennis te maken en van gedachten te wisselen over het integratiebeleid van het kabinet. Hoewel SKIN en ik vanuit een ander perspectief naar integratie kijken, komen onze visies op belangrijke punten overeen.

In haar brief en in de toelichting daarop tijdens het gesprek heeft SKIN het wederkerige aspect van integratie benadrukt. SKIN stelt dat van migranten verwacht mag worden dat zij bereid zijn om te integreren, maar dat dit pas kan als migranten mee mogen en mee kunnen doen aan de samenleving.

In het gesprek heb ik aangegeven dat migranten kansen moeten krijgen, maar deze ook moeten benutten. Het is logisch eisen te stellen aan migranten. Tegelijkertijd moet de samenleving kansen bieden aan migranten die hun best doen om te participeren. Discriminatie op welke grond dan ook acht het kabinet onacceptabel. Tenslotte heb ik mijn waardering uitgesproken voor hetgeen SKIN doet om migrantenchristenen actief deel te laten nemen aan de Nederlandse samenleving.

De minister voor Immigratie, Integratie en Asiel, G. B. M. Leers


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.