Politieke avond: Stabiel Syrië!, Amsterdam

datum 29 mei 2012 19:30
plaats Amsterdam
locatie Café P96, Prinsengracht 96 Toon locatie
aanwezigen W. (Wassila) Hachchi i e.a.
organisatie Jonge Democraten (JD) i

Op dinsdag 29 mei organiseren JD Amsterdam en D66 West een discussieavond in café P96 over het conflict in Syrië. Iedereen ziet wekelijks verschrikkelijke beelden uit Syrië voorbij komen. Er zijn dagelijks geweldloze demonstraties tegen het regime, maar een stabiel en democratisch Syrië lijkt nog ver weg. Het conflict is nu al meer dan een jaar aan de gang en er lijkt geen vooruitgang te zijn in het beëindigen van de gevechten. De VN-waarnemingsmissie in Syrië zorgt niet voor een staakt-het-vuren tussen opstandelingen en regeringstrijdkrachten. De vraag is dus: wat moet er gebeuren om het geweld te stoppen en Syrië een vrij en democratisch land te maken?

Deze vraag staat op 29 mei centraal. De complexiteit van het conflict maakt een eenduidige oplossing niet makkelijk te formuleren. Afgevaardigden van Amnesty International, IKV Pax Christi (Adopt a Revolution) en D66 Kamerlid Wasilla Hachchi zijn uitgenodigd om bij deze avond aanwezig te zijn. Daarnaast nemen ook Nederlandse Syriërs deel aan de discussie.

Als je geïnteresseerd bent in de Arabische Lente en een vredig Midden-Oosten een warm hart toedraagt, kom dan langs! Na deze avond hopen we dat alle aanwezigen een beter beeld hebben van de verschillende strijdende partijen en dat het duidelijker is welke rol wij als jonge mensen kunnen spelen bij het vinden van een oplossing.


1.

Jonge Democraten (JD)

Deze politieke jongerenorganisatie is verbonden aan D66 i en heeft als doel bij te dragen aan de individuele ontplooiing van alle mensen. De JD is opgericht in 1984 en bestaat uit jongeren tussen de 12 en 30 jaar oud. Met ongeveer 3500 leden is JD één van de grotere politieke jongerenorganisaties in Nederland. De JD heeft tien lokale afdelingen in het land.

2.

Meer over...