Twee keer Groenste Politicus, achter elkaar!

Met dank overgenomen van S. (Stientje) van Veldhoven-van der Meer i, gepubliceerd op dinsdag 12 juni 2012.

D66-Kamerlid Stientje van Veldhoven is vandaag door Natuurmonumenten uitgeroepen tot groenste politicus van 2012. De sociaal-liberaal is het eerste Kamerlid dat de prijs twee jaar achter elkaar wint. De jury prijst Van Veldhoven om haar inzet voor natuur dit jaar, om het afbraakbeleid van staatssecretaris Bleker (EL&I, CDA) bij te sturen. Doorslaggevend voor drie winnaars was de initiatiefwet Mooi Nederland over natuurbescherming, die Van Veldhoven samen met Lutz Jacobi (PvdA) en Rik Grashoff (GroenLinks) heeft gelanceerd.

Mooi resultaat

Van Veldhoven: "Een eer dat ik opnieuw groenste politicus ben! Een mooi resultaat dat ik in beide Kamerjaren een prijs in de wacht heb gesleept. Natuur is een onderwerp waar ik me graag voor inzet. Mensen houden van natuur en trekken er graag op uit. Dat wil ik zo houden. Bovendien wil D66 natuur op een positieve manier weer dichter bij de mensen brengen. Daarom hebben we in het begrotingsakkoord zo ingezet op extra geld voor natuur."

Inzet voor natuur

Afgelopen jaar stond vooral in het teken van het natuurakkoord van Bleker, de Hedwigepolder en de initiatiefwet Mooi Nederland. Bij het natuurakkoord wees Van Veldhoven op de grote financiële gaten in het plan van Bleker. In de discussie over de Hedwigepolder drong D66 bij premier Rutte aan door de zure appel heen te bijten en te kiezen voor de beste oplossing voor zowel de natuur, de schatkist en de relatie met Vlaanderen. De initiatiefwet Mooi Nederland wil bescherming van de Nederlandse natuurgebieden zorgvuldig in de wet verankeren en administratieve lasten verlichten. Zonder jarenlange investeringen teniet te doen. Van Veldhoven:"Voor D66 is natuur niet alleen schoonheid, maar het biedt ook kansen op economische groei door recreatie en lagere kosten voor volksgezondheid en waterveiligheid."