Staatssecretaris Bleker bezoekt Italië en bespreekt daar het Europees landbouwbeleid

Met dank overgenomen van Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELenI) i, gepubliceerd op dinsdag 12 juni 2012.

Staatssecretaris Bleker van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) brengt op 14 en 15 juni 2012 een bezoek aan Italië. Hij heeft een aantal ontmoetingen in Rome en het Vaticaan waarin Bleker spreekt over onder meer het Europees landbouwbeleid, voedselzekerheid en de samenhang tussen landbouw, voedselzekerheid en klimaatverandering.

Vergroening Europees landbouwbeleid

Op donderdag 14 juni spreekt Bleker met zijn Italiaanse collega Mario Catania, minister van Landbouw, onder meer over vergroening van het Europees landbouwbeleid en de actieve landbouwer.

Toekomstvisie FAO

Op vrijdag 15 juni heeft Bleker een ontmoeting met de directeur-generaal van de FAO (wereldvoedselorganisatie) de heer José Graziano da Silva en de heer Carlos den Hartog, speciaal adviseur van de directeur-generaal. Deze ontmoeting staat in het teken van de toekomstvisie van de FAO en over de conferentie over landbouw, voedselzekerheid en klimaatverandering.

Deze conferentie heeft plaats in september in Vietnam en wordt georganiseerd door het ministerie van EL&I, de FAO, de Wereldbank en Vietnam.

Voedselzekerheid

Ook spreekt de staatssecretaris met monseigneur Giovanni Pietro dal Toso, secretaris van Cor Unum, de instelling van de Romeinse Curie van de Katholieke Kerk die ontwikkelingssamenwerking en liefdadigheid coördineert. Ook dit gesprek gaat onder meer over voedselzekerheid en bouwt voort op het pauselijk encycliek uit 2009 ‘Caritas in Veritate’. Daarin noemt de paus drie punten: solidariteit, internationale markttoegang voor de armste regio’s en de gevolgen van klimaatverandering.

Nederlands bedrijfsleven

Tijdens een lunch op de Nederlandse Ambassade heeft de staatssecretaris nog een ontmoeting met vertegenwoordigers van het Nederlands bedrijfsleven in Italië.