Drs. T. (Tunahan) Kuzu

foto Drs. T. (Tunahan) Kuzu
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
Met dank overgenomen van Parlement.com.

Tunahan Kuzu (1981) is Tweede Kamerlid voor DENK. Tussen september 2012 tot november 2014 maakte hij deel uit van de PvdA-fractie, waarna hij samen met Selcuk Öztürk i een fractie vormde. Zij richtten in 2015 de beweging DENK op, waarvan hij fractievoorzitter (tot 21 maart 2020) en in 2017 lijsttrekker was. De heer Kuzu is geboren in Istanbul en groeide op in Maassluis. Hij was zelfstandig adviseur publieke sector bij adviesbureau 'Beproefd Recept'. Hij was in 2008-2012, maart-juli 2018 en maart-december 2022 gemeenteraadslid in Rotterdam. De heer Kuzu is als Kamerlid onder meer woordvoerder buitenlandse zaken, defensie, volksgezondheid, welzijn en sport. Verder is hij voorzitter van de commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

PvdA, groep-Kuzu/Öztürk (ex-PvdA), DENK
in de periode 2012-heden: lid Tweede Kamer, fractievoorzitter TK, politiek leider

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.