Debat in het BREStheater te Brielle

Paul-Henri Spaakgebouw (PHS) in Brussel
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 29 augustus 2012 20:00
plaats Brielle, België
locatie Paul-Henri Spaak (PHS) i Toon locatie
aanwezigen P. (Paul) Ulenbelt i, F (Foort) van Oosten i, J.W.M. (John) Kerstens i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

BRIELLE - Op woensdag 29 augustus organiseert de PvdA Brielle een verkiezingsdebat in het BREStheater in Brielle. De avond start om 20:00 uur en de toegang is gratis. Aan de orde komen de gevolgen van het Kunduz-akkoord, werkgelegenheid, veiligheid en Europa. De volgende politici zullen zich presenteren: John Kerstens (PvdA), Paul Ulenbelt (SP), Ixora Balootje (CU), Foort van Oosten (VVD), Norbert Klein (50Plus) en Ferry van Wijnen (DPK).

Naast de aanwezigheid van deze politici is de organisatie hard op zoek naar een aantal prominenten om de politici inhoudelijk het vuur aan de schenen te leggen. Op dit moment heeft de heer Gerrit van der Kamp, voorzitter Politiebond ACP, toegezegd. Het debat staat onder leiding van twee presentatoren, te weten Johan Cahuzak en Roel Pot, beter bekend als de conducteur uit de NS-reclame met Nick en Simon. Natuurlijk krijgt u ook de gelegeheid om vragen te stellen tijdens het debat of na afloop in de foyer van het theater.


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...