Bleker, een natuurwet is voor een nieuw kabinet!

Met dank overgenomen van S. (Stientje) van Veldhoven-van der Meer i, gepubliceerd op vrijdag 17 augustus 2012.

D66-Kamerlid Stientje van Veldhoven wil de natuurwet van staatssecretaris Bleker (CDA, EL&I) controversieel verklaren. Het kabinet heeft vandaag over het wetsvoorstel van Bleker gesproken. De sociaal-liberaal wil niet dat de bescherming van veel dieren, planten en natuurgebieden wordt afgezwakt of geschrapt. Na drastische natuurbezuinigingen lijkt nu ook de afbraak van deze wettelijke bescherming van de natuur in Nederland op het spel te staan.

Uithollen

Van Veldhoven wil de natuurwet van Bleker aan een nieuw kabinet laten: “Het is onvoorstelbaar dat de staatssecretaris in zijn demissionaire nadagen na het schrappen van natuurgeld nu ook de wettelijke bescherming met steun van VVD en PVV lijkt te willen uithollen. Daarom moet deze wet besproken worden als er nieuwe regering is.”

Effectieve natuurbeschermingswet

De bescherming van de natuur en ons landschap wil Van Veldhoven regelen in één effectieve natuurbeschermingswet, waarbij het veilig stellen van de Nederlandse natuur voorop staat. D66, GroenLinks en de PvdA werken daarom samen aan een alternatief voorstel voor een nieuwe natuurwet, de wet Mooi Nederland. De drie groenste Kamerleden bezoeken maandag het Naardermeer, om aandacht te vragen voor bescherming van de natuur in Nederland.