PvdA lanceert banenplan Noord-Nederland

Met dank overgenomen van M.I. (Mariëtte) Hamer i, gepubliceerd op donderdag 23 augustus 2012, 16:32.

De Partij van de Arbeid presenteert vandaag een banenplan voor Noord-Nederland. Na twee jaar van economische stilstand van het kabinet-Rutte, met nu meer dan 500.000 werklozen, is het tijd voor een echte aanpak van de crisis. Het wordt tijd dat we weer banen gaan scheppen, in plaats van schrappen.

In dit plan voor Noord-Nederland richten we ons op de kracht van deze regio: hoogwaardige technische productie, chemische innovatie en wind-, water- en zonne-energie.

De PvdA stimuleert deze sterke regionale economie door ondernemers uit het Noorden een steuntje in de rug te bieden. Solidariteit tussen regio en Randstad is te lang één kant op gegaan. Het is dan ook tijd voor een koerswijziging. Zo bouwen we op een eerlijke manier aan een sterker Nederland.

In het plan staat onder andere een stads- en dorpsvernieuwingsfonds. Dit fonds komt beschikbaar ter verbetering van wijken en dorpen, oplossingen voor krimp en het verduurzamen van de woningvoorraad.

Ook wil de PvdA een stevige aanpassing van het Europese geld voor regionale economische ontwikkeling, zodat startende ondernemingen hiervan kunnen profiteren.

Daarnaast ontzien we de noordelijke regio’s wanneer het gaat om de reorganisatie van rijksdiensten. Als grote werkgever hebben wij een bijzondere verantwoordelijkheid voor het voorzien in werkgelegenheid in de regio’s.

Eerder deze week presenteerde de PvdA plannen voor meer banen in de bouw en het verbeteren van de zorg, waarmee we ook in Noord-Nederland duizenden banen creëren en de economie aanjagen. Zo komt Nederland sterker én socialer uit de crisis.