Betere kringen

Met dank overgenomen van E. (Erik) Ziengs i, gepubliceerd op donderdag 23 augustus 2012.

Ik verkeer graag onder de mensen en beweeg mij soepeltjes binnen uiteenlopende circuits. Maar het allerleukste circuit trof ik toch wel dit weekend: het TT Circuit. Waarop ik zo trots ben als een hond met zeven staarten. Niet alleen als rechtgeaard Assenaar. Maar ook als VVD-portefeuillehouder Toerisme & Recreatie. Nu een evenementenlocatie van internationale allure. Maar ooit een gewone, doorgaande weg naar Laaghalen waar ik opgroeide. En waar ik van mijn vader stiekem mijn eerste rijles kreeg.

En als Liberale Drent in het Parlement ben ik natuurlijk blij met dit wereldcircuit. De VVD heeft de ontwikkelingen door de jaren heen altijd gesteund. Daarnaast is de VVD de partij van de mobiliteit en het brede asfalt. Nou, meer mobiliteit en breed asfalt dan op het TT Circuit kom je niet snel tegen.

eerste brommer

Dit weekend was de Gamma Racing Day. Ooit de Rizzla Racing Day. Maar roken mag niet meer en klussen gelukkig nog wel. Vele tienduizenden mensen waren naar het circuit getogen en genoten van een geweldig evenement. Ik had graag Jasper Iwema nog even aan het werk gezien. Maar dat zat er niet in, hij loopt met zijn voet in het gips. Ooit kocht ik van zijn vader Henk mijn eerste brommer. Een Yamaha FS 1 met een hogedruk-uitlaat en een 16 mm carburateur. En hárd dat het ging….. Na 3 dagen moesten alle losgetrilde bouten weer vastgezet worden en kon je weer verder.

ziel & zaligheid

Maar de meeste indruk maakte toch Lee van Dam van LDP, de ondernemer/organisator die dit allemaal mogelijk heeft gemaakt. Dankzij zijn inzet en bevlogenheid is dit publieksspektakel er gekomen. Hij heeft het niet cadeau gekregen. Hij is ervoor door diepe dalen gegaan. Maar zijn ziel en zaligheid hebben de doorslag gegeven. Zijn doorzettingsvermogen, enthousiasme en vasthoudendheid hebben het uiteindelijk gewonnen van alle dwarsliggende overheden en onzinnige regelgeving.

Trouwens, het ondernemerschap, een kleinere overheid en minder regeltjes zitten ook in mijn portefeuille…