Even een update - EU monitor

EU monitor
Woensdag 25 november 2020
kalender

Even een update

Met dank overgenomen van N.P.M. (Norbert) Klein i, gepubliceerd op zondag 9 september 2012.

Het waren drukke campagnedagen zo voor het weekend.

Eerst de vijfde naar een goed bezocht seniorendebat in Leiden. Helaas ben ik daar niet schadevrij uitgekomen. De nieuwe 50PLUS-banner schoot te snel naar beneden en haalde mijn duim open. Gelukkig wist Roos Vermeij (PvdA) snel de portier met verbandtrommel op te roepen en was ik nog op tijd voor het debat. Ook nog eerst een kort statement over het waarom van de Fifty Plus Party gegeven voor een Italiaans-Zwitserse tv-ploeg.

En dan 6 september een campagnedag Nijmegen. Helaas ging de tour met de 50PLUS-bus niet door. Nog wel even gauw in Hoevelaken opgevangen en met Henk Krol klaar te staan om kranten uit te delen. Wel is in Nijmegen geflyerd en ‘s avonds een levendig debat. Zie ook de website van 50PLUS-Gelderland.

Zaterdag gestart in Apeldoorn waar 50PLUS een strategisch goed uitgekozen marktkraam had op de verkiezingsmarkt. Met het Apeldoornse 50PLUS-team zijn de 50PLUS-kranten uitgedeeld en in veel gesprekken toegelicht. Einde van bijna ieder gesprek: we gaan op 50PLUS stemmen.

‘s Middags snel door naar Almere voor een debat in de Nieuwe Bibliotheek onder vakkundige leiding van Elisabeth van der Hoogen. Het debat werd vooraf gegaan door een waardige oproep van de 50PLUS-Flevoland voorzitter Johan Leeuwtjes om te applaudisseren voor alle campagnevrijwilligers van iedere partij. Aanleiding was het tragisch overlijden van een 50PLUS-vrijwilliger bij het rondbrengen van de 50PLUS-kranten. Vervolgens een fel debat o.a over het sociaal leenstelsel voor studenten, een stelsel waar volgens mij niets sociaals aan te ontdekken is en alleen maar een uitbreiding is van de huidige studielening bij DUO onder gelijktijdig schrappen van de basisbeurs. Ook de samenleving heeft belang bij het opleiden van jongeren en dan is een basis (en mogelijk aanvullende) beurs rechtvaardig als bron van inkomen voor de student.