Recreatieondernemer bespaart veel geld door uitzondering op digitale meldplicht Kadaster

Met dank overgenomen van E. (Erik) Ziengs i, gepubliceerd op dinsdag 8 november 2011.

Recreatieondernemers hoeven zich niet aan te melden voor het digitale systeem van de Kadaster (Klic), ook niet als ze via hun eigen leidingen leveren aan derden. Dit schrijft minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie aan de Tweede Kamer. RECRON heeft stevig ingezet om deze zaak bij de Haagse politiek onder de aandacht te brengen.

De antwoorden van de minister besparen een middelgroot recreatiebedrijf al gauw 25.000 euro, omdat zij hun terrein niet verplicht digitaal inzichtelijk hoeven te maken voor het Kadaster.

Kamerlid Erik Ziengs (VVD) die deze zaak samen met RECRON onder de aandacht heeft gebracht van de minister zegt: ‘Goed om te zien dat de minister nu definitief helderheid heeft verschaft aan de recreatieondernemers. Zij kunnen gewoon een gat in de eigen grond graven zonder aan een hele berg regels te moeten voldoen. Daarbij bespaart het hen ook een hoop geld.’

RECRON wil een vrijstelling voor recreatieondernemers, omdat zij hun netten beheren vanuit de verantwoordelijkheid naar hun gasten. Minister Verhagen gaat bij de evaluatie van de wet in 2012 zorgen dat de belangen van recreatieondernemers zijn geborgd. De minister zegt expliciet toe dat er tot die tijd geen handhaving zal plaatsvinden waar het gaat om levering aan derden via de leidingen van de recreatieondernemer.

Bron: www.recron.nl